17/08/2017

Korte animatiefilm: Pinky Toe

Elk jaar organiseert de Academy een afzonderlijke wedstrijd waarvoor studenten uit binnen- en buitenland hun creaties kunnen inzenden. Voor animatiefilms zijn er twee categorieën: een voor studenten van Amerikaanse filmscholen en een voor internationale filmscholen.

Pinky ToeEen van de finalisten van een Student Academy Award in de categorie voor studentenanimatie uit Amerika is Pinky Toe. De korte animatiefilm werd gemaakt door Mathieu Libman, een tweedejaarsstudent aan het California Institute of the Arts.

Het verhaal draait om een man die een kleine teen te weinig heeft. Hij mist het ‘pinkje’ van zijn linkervoet en heeft last van fantoompijn. Omdat hij geobsedeerd raakt door zijn ontbrekende teentje, gaat de man op zoek naar het mankerende lichaamsdeel.

Pinky Toe wordt verteld in rijm en is gemaakt met een combinatie van handgetekende en stop-motionanimatie. Naast de verschillende technieken werd er ook een mix van verschillende (klassieke) tekenstijlen gebruikt. Meer werk van de maker vind je hier.

De winnaars van de Student Academy Awards worden tijdens een feestelijke ceremonie in Beverly Hills bekendgemaakt op 12 oktober 2017.

Korte animatiefilm Pinky Toe

(Via Stash)

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk