01/08/2017

Korte animatiefilm: In a Heartbeat

Als je alle hoofdpersonages uit animatiefilms van grote studio’s uit Hollywood op een rijtje zet, hebben ze één ding gemeen: ze zijn allemaal hetero. Niet echt representatief voor de bevolking – laat staan de vele mensen die aan al die bewuste films meewerkten en al dan niet openlijk deel uitmaken van de LGBTQ-gemeenschap.

Poster In a HeartbeatBeth David en Esteban Bravo, twee Amerikaanse studenten van het Ringling College of Art and Design in Florida, wilden het met hun eindfilm daarom over een andere boeg gooien. Een anders geaarde boeg.

In a Heartbeat draait om de prille liefde die het hoofdpersonage voor een andere jongen voelt. De grappige, korte animatiefilm focust overwegend op het romantische en het positieve, maar bevat ook kort de negatieve reacties van schoolgenoten die helaas soms volgen op het uit de kast komen.

Tijdens de laatste fase van de productie lanceerden de makers op Kickstarter een crowdfundcampagne; ze zochten 3.000 dollar om een getalenteerde componist in te schakelen. Het thema van hun film raakte duidelijk een gevoelige snaar bij het publiek, want uiteindelijk haalden ze meer dan 14.000 dollar op. De extra opbrengst werd deels gebruikt om een live studio-ensemble te betalen.

Het resultaat draaide op allerlei festivals en is nu ook online te bekijken.

Korte animatiefilm In a Heartbeat

(Met dank aan Steven voor de tip)

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk