03/08/2017

Jorge R. Gutierrez gaat LEGO-film regisseren

Na het succes van The LEGO Movie (2014) gaf Warner Brothers meteen groen licht aan een heleboel andere animatiefilms die gebaseerd zijn op de populaire speelgoedbouwsteentjes.

Characters The Book of LifeEen daarvan is The Billion Brick Race, een spin-off die in 2015 werd aangekondigd. Vandaag raakte bekend dat Jorge R. Gutierrez meehelpt met de ontwikkeling van de animatiefilm, die hij ook zal regisseren.

De Mexicaanse regisseur is vooral bekend van The Book of Life en maakte onlangs voor Google de korte virtual-reality-animatiefilm Son of Jaguar.

Het idee voor The Billion Brick Race komt van Drew Pearce (Iron Man 3, Mission: Impossible – Rogue Nation), die het script samen schreef met Jason Segel (The Muppets, Forgetting Sarah Marshall). Details over het verhaal worden voorlopig nog geheim gehouden.

Jorge R. Gutierrez & mariachi'sHet nieuws heeft uiteraard gevolgen voor de verschillende animatiefilms die Gutierrez in de pijplijn heeft zitten bij Reel FX, zoals Kung Fu Space Punch en The Book of Life 2. Het ziet ernaar uit die projecten tijdelijk worden uitgesteld, aangezien de regisseur al naar Los Angeles is verhuisd om aan de LEGO-film te werken. Eind juli nam hij afscheid van de studio met een feestje vol mariachi’s (zie foto rechts).

The Billion Brick Race zou in 2019 op het witte doek verschijnen. De eerstvolgende speelgoedfilm is The LEGO Ninjago Movie, die vanaf 27 september 2017 in de Nederlandse bioscopen draait. De Belgische release volgt wat later op 18 oktober 2017.

(Via THR)

Geplaatst door onder Films