22/08/2017

Korte animatiefilm: -Winston

Elk jaar organiseert de Academy een afzonderlijke wedstrijd waarvoor studenten uit binnen- en buitenland hun creaties kunnen inzenden. Voor animatiefilms zijn er twee categorieën: een voor studenten van Amerikaanse filmscholen en een voor internationale filmscholen.

Poster -WinstonEen van de finalisten van een Student Academy Award in de categorie voor studentenanimatie uit Amerika is -Winston. De korte animatiefilm is het laatstejaarswerk waarmee Aram Sarkisian afstudeerde aan het California Institute of the Arts.

In de tekenfilm worden de brieven van Winston voorgelezen. Hij denkt dat zijn buurman Gary het op hem heeft gemunt. Dag na dag wordt de achterdochtige Winston tot waanzin gedreven en verliest hij steeds meer zijn verstand.

Voor het verhaal, dat hij zelf verzon en samen uitwerkte met Gabby Capili, liet Sarkisian zich inspireren door het huiveringwekkende werk van de bekende Amerikaanse schrijver Edgar Allan Poe. Nadat -Winston het voorbije jaar op verschillende filmfestivals was te zien, is de korte film nu ook online te bekijken. Meer werk van de maker vind je op zijn Tumblr-pagina.

De winnaars van de Student Academy Awards worden tijdens een feestelijke ceremonie in Beverly Hills bekendgemaakt op 12 oktober 2017.

Korte animatiefilm -Winston

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk