13/08/2017

Korte animatiefilm: Extinguished

Elk jaar organiseert de Academy een afzonderlijke wedstrijd waarvoor studenten uit binnen- en buitenland hun creaties kunnen inzenden. Voor animatiefilms zijn er twee categorieën: een voor studenten van Amerikaanse filmscholen en een voor ‘internationale’ filmscholen.

ExtinguishedDeze week raakte bekend dat Extinguished een van de finalisten is voor een Student Academy Award in de categorie voor animatie van studenten uit Amerikaanse filmscholen. De korte animatiefilm werd gemaakt door Ashley Anderson en Jacob Mann, die beiden computeranimatie studeerden aan het Ringling College of Art and Design in Florida.

Het verhaal speelt zich af in een wereld waarbij de vonk tussen mensen heel letterlijk kan overslaan. Een brandend verlangen, weergegeven door een vlammetje in de borstkas, zorgt zo soms voor gênante situaties. Centraal in Extinguished staat een jongeman die verliefd wordt op het meisje dat zijn buurvrouw komt bezoeken.

De winnaars van de Student Academy Awards worden tijdens een feestelijke ceremonie in Beverly Hills bekendgemaakt op 12 oktober 2017. Heel wat grote namen uit de animatiefilmsector wonnen een Studentenoscar aan het begin van hun carrière, zoals South Park-bedenker Trey Parker en Pixar-regisseurs Pete Docter en John Lasseter.

Korte animatiefilm Extinguished

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk