18/08/2017

Eerste trailer voor Godzilla’s animefilm

Productiehuis TOHO en animatiestudio Polygon Pictures werken in Japan aan een scifi-avontuur over een van de bekendste monsters uit de filmwereld. Godzilla: Planet of the Monsters (Godzilla: Kaiju Wakusei) is het eerste deel van een geplande trilogie.

Poster GodzillaHet is de eerste keer dat Godzilla een animatiefilm krijgt. Kobun Shizuno (Detective Conan– en Fist of the North Star-films) en Hiroyuki Seshita (Ajin, Knights of Sidonia) regisseren de film, die met behulp van computeranimatie wordt gemaakt. Het script werd geschreven door Gen Urobuchi (Psycho-Pass, Fate/Zero).

In de laatste zomer van de 20e eeuw leren de mensen dat ze niet als enige over de aarde regeren. Er duiken allerlei kaiju (enorme wezens) op, waaronder het gigantische monster Godzilla. Tijdens de strijd tegen de kaiju, die een halve eeuw duurt, lijdt de mensheid de ene nederlaag na de andere. De enige oplossing is om de aarde achter te laten, dus wordt in 2048 een ruimteschip naar een verre planeet gestuurd. Bij de aankomst blijkt echter dat de omgeving onverwacht erg veel verschilt van de aarde en niet leefbaar is.

Omdat emigreren niet langer mogelijk is en de levensconditie aan boord van de ruimtetuigen achteruitgaat, wordt er beslist om terug te keren. Het hoofdpersonage is Haruo, een jongeman wiens ouders voor zijn ogen door Godzilla werden gedood. De bemanning bestaat uit biologen, soldaten en enkele mensachtige aliens. Na een lange reis landen ze op aarde, maar daar is het hele ecosysteem ondertussen overgenomen door de monsters, met Godzilla bovenaan de voedselketen…

Onderaan in dit bericht vind je de eerste trailer voor de animatiefilm. Het resultaat verschijnt in Japan op 17 november 2017 in de bioscoop, maar de rest van de wereld zal Godzilla later dit jaar via de populaire streamingdienst Netflix kunnen bekijken.

Trailer voor Godzilla: Planet of the Monsters

(Via io9)

Geplaatst door onder Films, Trailers