31/08/2017

Eerste teaser voor Luis and the Aliens

Tweelingbroers Christoph en Wolfgang Lauenstein, die de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm wonnen met hun stop-motionfilm Balance (1989), werken samen met Sean McCormack (Ooops! Noah is Gone…) voor het eerst aan een avondvullende familiefilm.

Poster Luis and the AliensLuis and the Aliens (voorheen: Luis and His Friends from Outer Space) wordt geschreven en geregisseerd door de Lauenstein-broers. Hulp daarbij krijgen ze van medeschrijver en coregisseur McCormack. De computerfilm is een Europese coproductie van de studio’s Ulysses Filmproduktion (Duitsland), Fabrique d’Images (Luxemburg) en A. Film Production (Denemarken).

Het verhaal draait om Luis, de twaalfjarige en ietwat eenzame zoon van een geobsedeerde ufoloog. Zijn vader Armin slaapt de hele dag, want elke nacht zit hij achter zijn telescoop om te zoeken naar bewijs dat de ruimte intelligente levensvormen bevat. Niemand gelooft hem echter, zelfs Luis niet.

Wanneer drie kleine, vreemde aliens niet ver van hun huis neerstorten, is Luis dolblij dat zijn vader het al die jaren bij het rechte eind had. Maar wanneer hij Mog, Nag en Wabo thuis wil voorstellen, ontdekt Luis dat zijn vader eigenlijk doodsbang is van aliens; Armin vindt dat ze zo snel mogelijk uitgeschakeld moeten worden.

Luis and the AliensOndertussen vermoedt Miss Diekendaker, de directrice van de school, dat Luis thuis verwaarloosd wordt en wil ze de jongen laten weghalen. Luis en zijn buitenaardse vrienden beginnen aan een wild avontuur om het moederschip te bereiken, zodat de aliens – en misschien ook wel Luis zelf – aan alle aardse gevaren en problemen kunnen ontsnappen…

Onderaan in dit bericht vind je een eerste voorproefje van de nieuwe 3D-animatiefilm. De clip laat het moment zien waarop de jongen voor het eerst kennismaakt met de gecrashte aliens. Luis and the Aliens werd onlangs voorgesteld op Cartoon Movie in Bordeaux en is momenteel volop in productie. Het afgewerkte resultaat wordt verwacht in februari 2018.

Eerste teaser voor Luis and the Aliens

Geplaatst door onder Films, Trailers