07/08/2017

Cannon Busters verschijnt op Netflix

In 2014 lanceerde LeSean Thomas een crowdfundcampagne op Kickstarter om een pilot (testaflevering) te maken van Cannon Busters, een animatieserie gebaseerd op zijn eigen strip. Drie jaar later heeft zijn geesteskind een thuis gevonden bij onlinetelevisieaanbieder Netflix.

Poster Cannon BustersLeSean Thomas, een Amerikaan, was de regisseur van de tekenfilmseries The Boondocks en Black Dynamite en werkte als storyboard artist aan The Legend of Korra.

Voor de scripts kreeg hij de hulp van schrijvers Natasha Allegri (Bee & Puppycat), Anne Toole (game The Witcher) en Nilah Magruder (strip M.F.K.). De story editor is Matt Wayne (Niko & The Sword of Light).

Cannon Busters speelt zich af in het fantasievolle Gearbolt en volgt de grappige en actievolle belevenissen van S.A.M., een hoogtechnologische vriendschapsrobot die aan het hof werkt. Wanneer de mysterieuze tovenaar Locke het rijk aanvalt en de koning ontvoert, raakt ze gescheiden van prins Kelby, haar beste vriend. S.A.M. gaat op zoek naar de verdwenen troonopvolger en maakt onderweg kennis met Casey Turnbuckle (een verouderde onderhoudsrobot) en Philly the Kid (een onsterfelijke crimineel die wordt opgejaagd door premiejagers).

Onderaan in dit bericht vind je enkele beelden uit de pilot. Er worden twaalf afleveringen van Cannon Busters geproduceerd door Manga Entertainment, Nada Holdings en de Japanse animatiestudio Satelight (Macross Delta, Fairy Tail). Een precieze releasedatum heeft Netflix nog niet bekendgemaakt.

Voorproefje van animatieserie Cannon Busters

(Via ANN)

Geplaatst door onder Series, Trailers