02/08/2017

Blumhouse en DreamWorks maken Spooky Jack

Blumhouse Productions bereidt zich voor om een eerste stap in de wereld van animatiefilms te zetten. Het Amerikaanse productiehuis maakte tot nu toe enkel (enge) liveactionfilms voor volwassenen.

Logo Blumhouse ProductionsZo produceerde het heel wat goedkope horror (Paranormal Activity, Insidious, The Purge, Sinister), maar gooide het de voorbije jaren ook hoge ogen op festivals met Get Out, Split en Whiplash.

Samen met DreamWorks Animation (Kung Fu Panda, Shrek, Madagascar, How to Train Your Dragon) wordt bij Blumhouse gewerkt aan Spooky Jack. De animatiefilm is gebaseerd op een idee van Robert Ben Garant, die momenteel ook het script pent. Hij schreef de Night at the Museum-films en werkte mee aan Mr. Peabody & Sherman en de tv-serie Reno 911.

Het verhaal speelt zich af in een wereld vol ‘angstaanjagende’ dingen die voorkomen in de fantasie van kinderen: monsters onder het bed, kabouters, kwelduivels, Bigfoot en de Chupacabra. Allemaal wezens waarvan ouders beweren dat ze niet echt zijn. Wanneer hun gezin verhuist naar een nieuwe plek, ontdekken drie kinderen per ongeluk dat de monsters wél bestaan… en dat de griezels net zo bang voor mensen als omgekeerd.

In 2014 tekende Blumhouse een samenwerkingscontract met Universal Pictures. Het moederbedrijf daarvan, NBCUniversal, nam in 2016 DreamWorks Animation over. Zo ontstond een nieuwe connectie tussen de twee studio’s waardoor Spooky Jack – oorspronkelijk een idee voor een liveactionfilm – nu het licht ziet als een geanimeerd avontuur.

Wie de animatiefilm gaat regisseren en wanneer het resultaat op het witte doek wordt verwacht, is voorlopig nog niet bekend. Vermoedelijk laat Spooky Jack nog enkele jaren op zich wachten.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films