19/08/2017

Amy Poehler en Mike Scully maken serie

Amy Poehler werkt aan een komische animatieserie. De Amerikaanse actrice leende haar stem aan Joy, het eeuwig opgewekte personage uit Pixars bioscoophit Inside Out, en is ook bekend van de liveactionseries Parks and Recreation en Saturday Night Live.

Amy PoehlerPoehler is een van de bedenkers en werkt voor het nieuwe project samen met enkele veteranen van The Simpsons: Mike Scully en zijn vrouw Julie Scully, die allebei jarenlang als schrijvers en producenten meewerkten aan de beroemde tekenfilmserie.

Een titel heeft de animatieserie nog niet, maar een korte beschrijving is er wel. Het verhaal draait om de familie en de vrienden van Duncan Harris. Hij is een gewone, vijftienjarige jongen die ervan droomt om een UFC-vechter, technologisch genie of videospelkampioen te worden. Of een ander beroep waarbij je tonnen geld verdient zonder een das te hoeven dragen.

Behalve het bedenken en produceren zou Amy Poehler ook verschillende stemmen inspreken. Het project is een samenwerking van haar eigen bedrijfje Paper Kite Productions (dat ook achter Broad City zit) en 3 Arts Entertainment (Unbreakable Kimmy Schmidt). Momenteel is de serie in ontwikkeling bij de studio’s Universal TV en 20th Century Fox.

Fox, wiens netwerk onder meer de tekenfilmseries The Simpsons, Family Guy en Bob’s Burgers uitzendt, is geïnteresseerd in de reeks en heeft alvast een script en een presentatie van een proefaflevering besteld.

(Via Deadline, foto via FATCC)

Geplaatst door onder Series