30/08/2017

Aardman animeert leuk spotje voor Brantano

Het Belgische communicatiebureau Mortierbrigade en de bekende, Britse animatiestudio Aardman sloegen onlangs de handen ineen voor een reclame voor Brantano, een winkelketen die recent vernieuwd werd.

Aardman - BrantanoCreative directors Jens Mortier, Joost Berends en Philippe De Ceuster bedachten samen met (stem)acteur Tom Van Dyck een komisch reclamespotje als onderdeel van de ‘En de wereld ligt aan je voeten’-campagne.

De animatie werd bij Aardman gemaakt onder leiding van regisseur Rich Webber. Hij regisseerde een dozijn afleveringen van de serie Shaun the Sheep en werkte als animator mee aan de grappige reeks Creature Comforts.

Dat laatste was duidelijk een inspiratie, want in de commercial stelen enkele pratende dieren de show. Het is naar verluidt de eerste keer dat een Belgisch bureau samenwerkt met de Oscarwinnende animatiestudio, maar niet de laatste keer. In maart volgt nog een tweede spotje met andere personages.

Het geslaagde resultaat, dat sinds deze week op Vlaamse televisiezenders wordt uitgezonden, is onderaan in dit bericht te bekijken. Aardmans animatie is altijd een streling voor het oog, maar gezien de Belgische opdrachtgevers is het opvallend dat er geen stop-motionstudio van eigen bodem werd ingeschakeld. Misschien was Beast Animation te druk? (Update: Ja, die Mechelse stop-motionstudio is benaderd voor deze commercial, maar had de handen al vol met andere projecten.)

Aardmans beestige animatie voor Brantano

(Via MM)

Geplaatst door onder Commercials