15/07/2017

Wreck-It Ralph 2 verenigt Walt Disney-prinsessen

We weten al een tijdje dat er bij Walt Disney wordt gewerkt aan een vervolg op de speelse animatiefilm Wreck-It Ralph (2012). Op de D23 Expo in Californië onthulde de animatiestudio enkele verse details.

Logo Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2De sequel wordt opnieuw geregisseerd door Rich Moore (Zootopia, Futurama). Hij krijgt deze keer hulp van schrijver Phil Johnston, die zijn debuut maakt als coregisseur. Het verhaal laat zien hoe de personages uit de ouderwetse spelletjes kennismaken met de moderne wereld: het wereldwijde web.

Wanneer de oude game Sugar Rush stukgaat, moeten de personages op zoek gaan naar een vervangonderdeel via het internet. Een grappig en erg herkenbaar detail? Zodra ze in de nieuwe wereld aankomen, worden ze meteen gebombardeerd met vervelende reclames. Figuurtjes met typische boodschappen zoals ‘Zo is mijn schoonzus rijk geworden’ en ‘Sexy huisvrouwen willen jou ontmoeten’.

Hoofdpersonages Ralph (John C. Reilly) en Vanellope von Schweetz (Sarah Silverman) maken in de sequel kennis met het nieuwe personage Yesss (Taraji P. Henson). Zij is een algoritme dat voor Buzzaholic werkt, een hippe website die alle nieuwste trends opvolgt. Als internetexpert zal Yesss hen rondleiden in de nieuwe wereld. Fix-It Felix (Jack McBrayer) en Sergeant Calhoun (Jane Lynch) zijn uiteraard ook van de partij.

Wreck-It Ralph 2Veel parodieën en bekende verwijzingen zitten in de film verwerkt; op het eerste promotieplaatje zijn bijvoorbeeld Gügle (Google), Amazing (Amazon) en Pictopedia (Wikipedia) te zien. Voor elementen uit de popcultuur duiken de makers zelfs in de studio’s eigen archief. In een (té overdreven?) vorm van product placement bezoeken de personages de website OhMyDisney.com en belanden ze in een universum vol bekenden uit het Disney-portfolio. Er verschijnen niet alleen prinsessen uit klassiekers van Disney en Pixar, maar ook iconische personages uit Walt Disneys dochterstudio’s Lucasfilm (C-3PO en Stormtroopers Star Wars) en Marvel (Iron Man en allerlei andere superhelden).

In een (onafgewerkte) clip die op de expo werd vertoond, was te zien hoe Vanellope stiekem een paleis binnenglipt en aan de andere prinsessen moet bewijzen dat ze een van hen is. Ze geloven haar niet en stellen haar veel vragen: ‘Werd je in een kasteel opgesloten? Werd je vergiftigd? Werd je stem gestolen door een zeeheks?’ Ook Merida zegt iets, maar niemand begrijpt haar Schots accent. Opvallend is dat de bekende 2D-heldinnen uit de oude tekenfilms nu een nieuwe 3D-look met computeranimatie kregen.

Een leuk detail is dat de prinsessen worden ingesproken door de originele stemacteurs: Auli’i Cravalho (Moana), Kristen Bell en Idina Menzel (Anna en Elsa uit Frozen), Kelly MacDonald (Merida uit Brave), Mandy Moore (Rapunzel uit Tangled), Anika Noni Rose (Tiana uit The Princess and the Frog), Irene Bedard (Pocahontas), Ming-Na Wen (Mulan), Linda Larkin (Jasmine uit Aladdin), Paige O’Hara (Belle uit Beauty and the Beast) en Jodi Benson (Ariel uit The Little Mermaid).

Verstopt in een installatie op de expo zat een fragment waarin is te zien hoe Ralph en Vanellope op flitsende wijze op het internet belanden. Een opname van de clip vind je onderaan. Het resultaat – dat de extreem lange titel Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 draagt – wordt in Amerika in de bioscoop verwacht op 21 november 2018.

Promotievideo voor Wreck-It Ralph 2

(Via EW, video via /Film)

Geplaatst door onder Films