04/07/2017

Animatiefilm The Prince’s Journey in ontwikkeling

Regisseur Jean-François Laguionie is een beetje voor Frankrijk wat Hayao Miyazaki voor Japan is: een veteraan die niet kan stoppen en wiens laatste film toch nooit de laatste blijkt. Zo werkt de 77-jarige Fransman op dit moment aan zijn nieuwste project: The Prince’s Journey.

Poster The Prince's JourneyLaguionie pakte vorig jaar uit met zijn zogezegd laatste film: Louise by the Shore, een poëtisch verhaal over een bejaarde vrouw die alleen op het strand achterblijft. De voorbije dennia maakte hij onder meer de animatiefilms The Painting, Black Mor’s Island, A Monkey’s Tale en Gwen, or The Book of Sand.

The Prince’s Journey (Le Voyage du Prince) volgt een oude apenprins die in een onbekend land aanspoelt. Hij is gewond en verdwaald, maar wordt gelukkig gevonden door Tom. De jongen neemt hem mee naar huis, zodat zijn ouders de prins kunnen verzorgen.

Toms vader en moeder zijn voormalige wetenschappers die uit hun gemeenschap zijn verbannen omdat ze geloofden dat er nog andere apenmaatschappijen bestonden. Samen met Tom ontdekt de oude prins meer over de indrukwekkende, maar strenge samenleving waarin hij is beland. Toms ouders beginnen er ondertussen van te dromen dat ze de leiders weer van hun oude theorieën kunnen overtuigen…

The Prince's JourneyDe avondvullende animatiefilm – een fabel over een wereld die voor de menselijke kijkers erg vertrouwd moet aanvoelen – zal een mix bevatten van handgetekende en computeranimatie. Het script schrijft regisseur Laguionie samen met Anik Le Ray (Eleanor’s Secret). Daarnaast buigt hij zich ook over de grafische ontwikkeling. In dit bericht vind je de eerste plaatjes en een fragment dat gebruikt werd op Cartoon Movie in Bordeaux om het project aan de Europese animatiefilmsector voor te stellen.

Momenteel is de film nog volop in ontwikkeling bij Blue Spirit Productions. Het resultaat wordt eind 2019 in de bioscoop verwacht. De Franse sales agent Urban Distribution (Zombillenium, Long Way North, Cafard) verkoopt de wereldwijde rechten van de animatiefilm.

Eerste clip uit The Prince’s Journey

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films, Trailers