31/07/2017

Eerste blik op stripverfilming Happy!

Dit jaar verschijnt een deels geanimeerde tv-serie die gebaseerd is op Happy! Dat is een vierdelige stripreeks van schrijver Grant Morrison en tekenaar Darick Robertson die in 2012 werd uitgegeven door Image Comics.

Happy!Het verhaal volgt de belevenissen van Nick Sax, een corrupte ex-agent met een drankprobleem. Ooit was hij een veelbelovende inspecteur bij de politie van New York, maar nu verdient hij de kost als huurmoordenaar. Wanneer een aanslag mislukt en Nick een hartaanval krijgt, wordt hij wakker met een bizar nevenverschijnsel: een klein, blauw wezen. Het gekke dier lijkt op een kruising tussen een ezel met vleugels en een eenhoorn, maar stelt zichzelf voor als Happy the Horse.

Happy heeft een eeuwig opgewekte persoonlijkheid en is het ingebeelde vriendje van een ontvoerd meisje dat in gevaar verkeert. Aangezien Nick de enige is die Happy kan zien, is hij ook de enige die haar kan redden. Samen met de immer vrolijke Happy vormt de cynische Nick een komisch team.

De combinatie van een detective met een cartoonesk figuurtje doet misschien denken aan de filmklassieker Who Framed Roger Rabbit, maar deze tv-serie wordt een stuk donkerder. Georganiseerde misdaad, drugs, verraad, zwarte humor, overdadig geweld, zielloze seks en andere expliciete ingrediënten maken Happy! niet echt geschikt voor kinderen.

Net als Roger Rabbit wordt de serie een hybride mix van live action en animatie. De rol van Nick wordt vertolkt door acteur Christopher Meloni en de geanimeerde Happy wordt ingesproken door Patton Oswalt (de stem van rat Remy uit Ratatouille). Onderaan in dit bericht vind je een eerste voorproefje.

Van Happy! zijn tien afleveringen in de maak. In de herfst van 2017 start de nieuwe tv-serie op de Amerikaanse zender Syfy.

Teaser voor Happy!

(Via EW)

Geplaatst door onder Series, Trailers