07/07/2017

Teaser voor geanimeerde Godzilla-film

Een van de bekendste monsters uit de filmwereld krijgt binnenkort een nieuw scifi-avontuur. Zopas is een teaser verschenen voor de animatiefilm Godzilla: Planet of the Monsters (Godzilla: Kaiju Wakusei).

Poster Godzilla - Planet of the MonstersIn de laatste zomer van de 20e eeuw leren de mensen dat ze niet als enige over de aarde regeren. Er duiken allerlei kaiju (enorme wezens) op, net als een gigantisch monster dat ze kan verslaan: Godzilla. Tijdens de strijd tegen de kaiju, die een halve eeuw duurt, lijdt de mensheid de ene nederlaag na de andere. De enige oplossing is om de aarde achter te laten, dus wordt in 2048 een ruimteschip naar een verre planeet gestuurd. Bij de aankomst blijkt echter dat de omgeving onverwacht erg veel verschilt van de aarde en niet leefbaar is.

Omdat emigreren niet langer mogelijk is en de levensconditie aan boord van de ruimtetuigen achteruitgaat, wordt er beslist om terug te keren. Het hoofdpersonage is Haruo, een jongeman wiens ouders voor zijn ogen door Godzilla werden gedood. De bemanning bestaat uit biologen, soldaten en enkele mensachtige aliens. Na een lange reis landen ze op aarde, maar daar is het hele ecosysteem ondertussen overgenomen door Godzilla…

Godzilla (2017)Godzilla: Planet of Monsters wordt het eerste deel van een geplande trilogie. Het script is van Gen Urobuchi (Psycho-Pass, Fate/Zero). Kobun Shizuno (Detective Conan– en Fist of the North Star-films) en Hiroyuki Seshita (Ajin, Knights of Sidonia) regisseren de film, die geproduceerd wordt door TOHO en geanimeerd door Polygon Pictures. Die animatiestudio uit Tokio spitst zich toe op computeranimatie en werkte eerder mee aan films en series zoals Oblivion Island, The Sky Crawlers, Ronia the Robber’s Daughter en Star Wars: The Clone Wars.

De teaser onderaan in dit bericht geeft een eerste voorproefje van de Japanse animatiefilm. Het is ook letterlijk een teaser in die zin dat Godzilla zelf maar heel kort in de video is te zien.

In Japan verschijnt de animatiefilm op 17 november 2017 in de bioscoop, maar de rest van de wereld zal Godzilla later dit jaar via de populaire streamingdienst Netflix kunnen bekijken.

Eerste teaser voor Godzilla: Planet of the Monsters

(Via ANN)

Geplaatst door onder Films, Trailers