25/07/2017

SpongeBob krijgt nieuwe stop-motionspecial

SpongeBob SquarePants heeft al vele, geanimeerde watertjes doorzwommen. Sinds 1999 is hij te zien in zijn eigen tekenfilmserie, maar voor de recentste bioscoopfilm werd hij in een 3D-jasje gestoken. Een nieuwe tv-special brengt hem nu naar de wereld van stop motion.

SpongeBob SquarePants: The Legend of Boo-Kini BottomHet verhaal speelt zich af rond Halloween en draait om The Flying Dutchman (ingesproken door Brian Doyle Murray). Hij wil ervoor zorgen dat iedereen in het dorp bang is. Zijn grootste uitdaging is SpongeBob, die denkt dat angstaanjagende dingen erg grappig zijn.

SpongeBob SquarePants: The Legend of Boo-Kini Bottom werd geregisseerd door Mark Caballero en Seamus Walsh en werd geschreven door Mr. Lawrence (die ook Plankton inspreekt). Op Comic-Con in San Diego gaf Nickelodeon het publiek een eerste voorproefje van de nieuwe special met de verklede figuren in hun halloweenoutfit. De video is nu ook online verschenen en onderaan in dit bericht te bekijken.

De animatie werd verzorgd door Screen Novelties, een animatiestudio uit Los Angeles die gespecialiseerd is in stop motion. Het is niet de eerste keer dat ze de beroemde personages daar tot leven brengen met échte sponzen poppen; in 2012 werd er gewerkt aan de special It’s A SpongeBob Christmas.

In Amerika verschijnt het resultaat in oktober 2017 op de buis.

Clip uit SpongeBob SquarePants: The Legend of Boo-Kini Bottom

(Via AWN)

Geplaatst door onder Series, Trailers