27/07/2017

Sony deelt eerste teaser voor The Star

Kan een geanimeerde dierenfilm die gebaseerd is op een bijbels verhaal een groot publiek bereiken? Voorbij de geografische en religieuze grenzen? Sony gaat met The Star op zoek naar het antwoord. Om het risico te beperken, werd een kleiner budget gebruikt en werd de animatie uitbesteed.

The StarDe animatiefilm is het avondvullende debuut van regisseur Timothy Reckart en werd geschreven door Carlos Kotkin (Rio 2), die het verhaal uitwerkte met Simon Moore. Aan de basis ligt de oorsprong van Kerstmis: de geboorte van Jezus. In The Star zijn het echter de dieren die de show stelen, zoals de ezel waarop de zwangere Maria reed, de kamelen van de drie wijzen en nog meer beestig gezelschap.

Het verhaal volgt Bo, een kleine, maar dappere ezel. Hij verlangt naar een leven dat uit meer bestaat dan de dagelijkse sleur in de molen in het dorp. Op een dag vindt hij de moed om te ontsnappen en begint hij eindelijk aan het avontuur van zijn dromen. Tijdens zijn reis wordt hij vergezeld door Ruth, een lief schaap dat haar kudde is verloren, en Dave, een duif met grote ambities. Samen met drie grappige kamelen en enkele excentrieke beesten uit een stal volgen Bo en zijn vrienden een ster en worden ze per ongeluk helden in het allereerste kerstverhaal.

The StarTalloze bekende acteurs werden door de studio ingeschakeld om een stem in te spreken (zie vorig bericht). Mariah Carey zong voor The Star ook een gelijknamig nummer in. Zij leidt ook de eerste trailer voor de animatiefilm in; de video is onderaan in dit bericht te bekijken.

Omdat Sony niet de capaciteit heeft om drie animatiefilms in hetzelfde jaar uit te brengen (in de lente verscheen Smurfs: The Lost Village en deze zomer komt The Emoji Movie uit), wordt de computeranimatie van The Star gemaakt door de Canadese studio Cinesite.

In Amerika wordt The Star in de bioscoop verwacht op 10 november 2017.

Eerste teaser voor animatiefilm The Star

Geplaatst door onder Films, Trailers