18/07/2017

Eerste blik op skelet Hector uit Pixar-film Coco

Tussen 2016 en 2020 brengt Pixar verschillende animatiefilms uit. Slechts één ervan is geen vervolg: Coco. Regisseurs Lee Unkrich (Toy Story 3) en Adrian Molina waren met producente Darla K. Anderson aanwezig op de D23 Expo in Californië om nieuwe beelden uit de film voor te stellen (zie foto).

Coco - Lee Unkrich, Adrian Molina, Darla K. Anderson (D23 Expo 2017)Het muzikale avontuur speelt zich af in Mexico tijdens Día De Los Muertos: een jaarlijkse traditie waarbij de overledenen worden herdacht. Centraal staat Miguel, een jongen met een passie voor muziek. Helaas groeit hij op in een familie die muziek verbannen heeft. Dat gebeurde generaties geleden nadat zijn overovergrootvader diens gezin in de steek liet om zijn droom als muzikant waar te maken. Ondanks alles koestert de jongen het verlangen om muzikant te worden.

Wanneer Miguel een bijzondere link ontdekt tussen hem en zijn overleden idool, Ernesto de la Cruz, brengt hij een bezoek aan diens begraafplaats. In het mausoleum kan hij het niet laten om op de gitaar van de overleden legende te spelen, waardoor hij op magische wijze in het kleurrijke land van de doden belandt. Daar ziet hij allerlei overleden familieleden terug en ontmoet hij voorouders die hij in het echte leven nooit heeft gekend.

Hector & Miguel in CocoOp de D23 Expo heeft Pixar het voorbije weekend een nieuw personage onthuld: Hector, een vriendelijk skelet dat de jonge Miguel vergezelt op zijn reis. Samen gaan ze in het dodenrijk op zoek naar zanger Ernesto. De stem van Hector wordt ingesproken door de bekende acteur Gael García Bernal.

Begeleid door ruim honderd dansers en muzikanten (zie video) werd de presentatie feestelijk afgesloten met het nummer Remember Me, gezongen door Benjamin Bratt (Ernesto) en Anthony Gonzalez (Miguel). Dat lied werd geschreven door Robert Lopez en zijn vrouw Kristen Anderson-Lopez, het bekende koppel achter de Frozen-hit Let It Go. De muziek uit Coco wordt gecomponeerd door Michael Giacchino (Zootopia, Up, Inside Out, Ratatouille).

Impressie van de Coco-presentatie (D23 Expo)

(Via ComingSoon)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films