03/07/2017

Mooie trailer voor Niko and the Sword of Light

In 2013 werd met behulp van een succesvolle crowdfundcampagne op Kickstarter geld ingezameld voor Niko and the Sword of Light. Wat begon als een bescheiden ‘motion comic’ – een strip die met (minimale) animatie tot leven kwam – is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige serie.

Poster Niko and the Sword of LightHet verhaal draait om Niko, een tienjarige jongen uit een vreemde en fantasievolle wereld. Hij is de laatste van zijn soort en begint aan een episch avontuur om de duisternis te verslaan. Er trekken namelijk schaduwen over het land die onschuldige wezens in verschrikkelijke monsters veranderen. Voor de strijd gebruikt hij een magisch zwaard dat hij kreeg van Lyra, een dappere prinses die aan zijn zijde vecht.

Om weer licht in het duistere land te brengen, reist Niko naar de vervloekte vulkaan waar de gemene tovenaar Nar Est zich verschanst. Onderweg maakt hij kennis met nieuwe vrienden en gevaarlijke vijanden, terwijl hij ook meer geheimen ontdekt over zijn mysterieuze verleden.

Niko and the Sword of Light is een creatie van Imaginism (een Amerikaanse studio voor character & concept design) en StudioNX (een Britse visual development- en animatiestudio). De handgetekende animatie werd gemaakt bij Titmouse, de Amerikaanse animatiestudio achter Son of Zorn, Nerdland, Metalocalypse en The Venture Bros.

Bekende stemacteurs, onder wie Tom Kenny (SpongeBob SquarePants), Jim Cummings (Shrek), Steve Blum (Star Wars Rebels), Kevin Michael Richardson (The Penguins of Madagascar) en Kari Wahlgren (Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness), zijn in de serie te horen.

De serie werd opgepikt door Amazon, een onlinetelevisieaanbieder en concurrent van Netflix. Nog voor de eerste aflevering is uitgezonden, won de studio al een Emmy Award (de ‘Oscar van de tv-sector’) voor de pilot die als proef voor de reeks werd gemaakt. Niko and the Sword of Light is vanaf 21 juli beschikbaar via Amazon Prime Video.

Trailer voor Niko and the Sword of Light

(Via AM)

Geplaatst door onder Series, Trailers