26/07/2017

Netflix geeft groen licht aan Disenchantment

Matt Groening, de geestelijke vader van de wereldberoemde tekenfilmseries The Simpsons en Futurama, werkt aan een nieuwe serie voor volwassenen. Het resultaat verschijnt op het populaire tv-platform van Netflix.

Logo DisenchantmentDe fantasievolle verhalen spelen zich af in Dreamland, een middeleeuws koninkrijk dat in verval is. Centraal staan de onfortuinlijke belevenissen van Bean (een jonge prinses die veel drinkt), Elfo (een lichtgeraakte elf die haar vergezelt) en Luci (haar persoonlijke demon). Het trio maakt onderweg kennis met ogers, feeën, harpijen, dwergen, trollen, walrussen en heel veel menselijke dwazen.

Disenchantment gaat over leven en dood, liefde en seks, en hoe je kunt blijven lachen in een wereld vol leed en idioten, ondanks wat de ouderlingen, tovenaars en andere hufters je vertellen”, aldus Matt Groening.

Matt Groening (Foto door Gage Skidmore)De hoofdrollen worden ingesproken door Abbi Jacobson (Bean), Nat Faxon (Elfo) en Eric Andre (Luci). Andere bekende stemacteurs zijn John DiMaggio, Billy West, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, David Herman, Matt Berry, Jeny Batten, Rich Fulcher, Noel Fielding en Lucy Montgomery.

Er zijn momenteel twintig afleveringen in de maak bij Rough Draft Studios, de Amerikaanse studio die aan tekenfilmseries zoals Futurama, Drawn Together en Napoleon Dynamite werkte. Beeldmateriaal is er nog niet, met uitzondering van een (voorlopig?) logo dat opdook in een handelsmerkaanvraag.

Het eerste seizoen van tien episodes verschijnt op Netflix in 2018.

(Via Netflix en Trademark Ninja, foto door Gage Skidmore)

Geplaatst door onder Series