06/07/2017

Korte animatiefilm: Bird of Prey

Elk jaar worden vier animaties van eigen bodem geselecteerd voor Ultrakort. Die korte films worden vervolgens in de bioscopen van Pathé als voorfilm vertoond bij bekende kaskrakers, zodat ze een groot publiek bereiken.

Poster Bird of Prey (Ultrakort 2015)Zo was Bird of Prey in 2015 te zien voor The Hunger Games: Mockingjay – Part 2. Een vurige spotgaai is in het tekenfilmpje niet te zien, maar wel een hongerige gier. De animatiefilm speelt zich namelijk af in de woestijn, waar twee cowboys een duel uitvechten om een tas met onbekende inhoud. In een boom wacht een gier verlekkerd af wie er het onderspit zal delven.

De korte tekenfilm, geproduceerd door het Utrechtse animatiehuis il Luster, werd bijna volledig gemaakt door Jelle Brunt en David de Rooij. Het duo bedacht het verhaal, ontwierp alles, maakte de storyboards, regisseerde én animeerde. Bird of Prey ontsprong jaren geleden aan het brein van Jelle om als afstudeerfilm te dienen, maar werd door de school te kort bevonden. Achteraf bleek het idee prima binnen het Ultrakort-concept te passen.

Geïnspireerd door oude westerns werkten de twee een spannend verhaaltje uit over enkele ruige cowboys. In Bird of Prey goochelen de makers met het beeldformaat om de spanning op te bouwen en spelen ze met het verwachtingspatroon van de kijker.

Na de bioscooprelease en vertoningen op animatiefilmfestivals, is Bird of Prey nu ook online te bekijken. Meer werk van de makers vind je op de websites van David de Rooij en Jelle Brunt.

Korte animatiefilm Bird of Prey

Geplaatst door onder Eigen bodem, Kortfilms, Nederland