13/07/2017

Korte animatiefilm: A Single Life

A Single Life, de animatie van Nederlandse bodem die in 2015 genomineerd werd voor een Oscar, maakt zijn debuut op het wereldwijde web.

Poster A Single LifeDe korte film werd geschreven, geregisseerd en geanimeerd bij de Utrechtse studio Job, Joris & Marieke. Hun project werd in 2014 geselecteerd als een van de vier Ultrakort-films en ging daardoor in de bioscopen van Pathé vooraf aan de Nederlandse speelfilm Gooische Vrouwen 2. Het liedje uit de film is gemaakt door Happy Camper (Job).

Het verhaal draait om Pia, die ineens in staat is om door haar eigen leven heen te reizen wanneer ze een mysterieuze vinylsingle opzet. In iets meer dan twee minuten laat A Single Life verschillende fases in het leven van de vrouw zien. En dat allemaal in de vertrouwde, leuke animatiestijl van de studio.

In 2015 was de Nederlandse creatie één van de vijf genomineerden voor de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm. In die categorie nam A Single Life het op tegen toppers zoals The Bigger Picture, The Dam Keeper, Me and My Moulton en Feast. Die laatste, een dure productie van Walt Disney, ging uiteindelijk met het gouden beeldje aan de haal.

Korte animatiefilm A Single Life

Geplaatst door onder Eigen bodem, Kortfilms, Nederland