17/07/2017

John Lasseter regisseert Toy Story 4 niet langer

Op de D23 Expo in Californië maakte John Lasseter bekend dat hij aftreedt als regisseur van Toy Story 4. De speelgoedfilm wordt zo het solodebuut van Josh Cooley, die eerst als coregisseur aan het project verbonden was.

Josh Cooley - Toy Story 4 (D23 Expo 2017)Cooley (zie foto) schreef mee aan het verhaal van Inside Out en regisseerde de grappige, korte bonusfilm Riley’s First Date. Voordien werkte hij mee aan Brave en Cars 2.

Voor John Lasseter, die al een tijdje de topman is van drie animatiestudio’s (Walt Disney Animation, Pixar en DisneyToons) zijn er amper genoeg uren in een dag om al zijn functies te combineren:

“Ik voelde altijd de behoefte om te blijven regisseren en daarom besliste ik om Toy Story 4 te doen, maar ik sta aan het hoofd van drie studio’s die samen aan zo’n 24 avondvullende films werken, en dat was eerlijk gezegd niet langer haalbaar. Wat de beslissing gemakkelijker maakte, was dat Josh Cooley geweldig was. Wacht tot je het ziet, hij is zo goed. Het was tijd om de fiets los te laten en hem alleen te laten rijden. En hij doet het fantastisch. Als uitvoerend producent en chief creative officer krijg ik nog steeds creatieve voldoening door al die geweldige filmmakers te helpen.”

Bo Peep & Woody in Toy StoryToy Story 4 werd omschreven als een liefdesverhaal over sheriff Woody en Bo Peep. Het herderinnetje was opvallend afwezig in Toy Story 3; ze werd enkel kort vermeld in een gesprek over verloren vrienden (die stuk gingen, kwijt raakten, verkocht of weggegeven werden). In de film zullen Woody en Buzz samen op zoek gaan naar Bo Peep om haar naar huis te brengen. Onderweg ontmoeten ze uiteraard allerlei nieuwe personages.

Het resultaat wordt in de Amerikaanse zalen verwacht op 21 juni 2019.

(Via io9)

Geplaatst door onder Films