01/07/2017

Fox brengt stripverfilming Nimona uit in 2020

Bij Fox Animation (Ice Age, Rio, Epic) wordt opnieuw aan een verfilming gewerkt. Na The Peanuts Movie en Ferdinand gaat het deze keer om een strip van een jong talent: Nimona, geschreven en getekend door Noelle Stevenson.

Cover NimonaDe 25-jarige Amerikaanse werkte voor Walt Disney als schrijver en achtergrondtekenaar mee aan tekenfilmseries Wander Over Yonder en Tangled: The Series. Oorspronkelijk startte ze met Nimona als een webcomic, maar het werd zo populair dat het later als graphic novel werd uitgegeven door HarperCollins.

Het verhaal draait om Nimona, een energieke en ietwat onvoorspelbare jonge vrouw. Ze is een shapeshifter en kan dus van gedaante verwisselen wanneer ze dat wenst.

Haar avonturen beginnen wanneer ze zich als hulpje aanbiedt bij Lord Ballister Blackheart, een uitvinder met een robotarm. Hij was ooit een heldhaftige ridder, maar is nu een slechterik. Samen met Nimona wil hij wraak nemen op zijn oude vriend/rivaal Sir Ambrosius Goldenloin en diens verdorven Institution of Law Enforcement and Heroics.

Fox bemachtigde de filmrechten in 2015. Het script van de adaptatie werd verzorgd door Marc Haimes, een van de twee schrijvers van LAIKA’s succesvolle stop-motionfilm Kubo and the Two Strings. Voormalig Disney-animator Patrick Osborne (Feast, Pearl) was toen als regisseur aan het geanimeerde project verbonden.

Ondertussen heeft Nimona een officiële releasedatum gekregen; in Amerika wordt de stripverfilming op 14 februari 2020 in de bioscoop verwacht.

(Via ScreenRant)

Geplaatst door onder Films