16/07/2017

Brad Bird stelt The Incredibles 2 voor

Op de D23 Expo in Californië wierpen Walt Disney en Pixar een eerste blik op hun nieuwste projecten. Een van die animatiefilms is het langverwachte vervolg op The Incredibles (2004).

Brad Bird - The Incredibles (D23 Expo 2017)Hoewel de sequel veertien jaar later verschijnt, begint de film amper een minuut na de gebeurtenissen uit de eerste film: The Underminer valt de stad aan met zijn gigantische graafmachine, waarna de familieleden beslissen om de mollige schurk een lesje te leren.

The Incredibles 2 wordt net als zijn voorganger geregisseerd en geschreven door Brad Bird (zie foto). Waar de eerste film focuste op Bob – Mr. Incredible die zijn heldhaftige bestaan niet wil opgeven voor een saaie kantoorbaan – wordt Helen (Elastigirl) de nieuwe spilfiguur. “Het is een familiefilm, alleen heeft de familie toevallig superkrachten. Ondanks hun extreme snelheid of kracht, ervaren ze wel nog steeds dezelfde problemen als andere families”, aldus de regisseur. De uitgebreidere mogelijkheden die de huidige computeranimatie biedt, vergelijkt hij met het rijden met een gloednieuwe wagen: hij ziet er hetzelfde uit, maar hij kan veel meer.

Artwork The Incredibles 2Twintig à dertig nieuwe superhelden worden ontworpen voor de sequel, die uiteraard ook een nieuwe slechterik zal bevatten. Samen met een eerste stukje artwork (zie plaatje) werd een fictieve modereportage vertoond. Daarin prijzen bekende ontwerpers, modellen en andere fashionista’s de creaties aan van Edna Mode, de excentrieke maakster van de hippe superheldenkostuums van The Incredibles.

Bird vertelde ook dat een komisch moment dat het niet haalde in The Incredibles, nu alsnog gebruikt wordt voor de sequel. Daarbij ontdekt de familie dat Jack Jack verborgen talenten heeft. In de clip die werd vertoond, was te zien hoe Bob op de baby moet passen. Ze kijken samen naar een oude zwart-witfilm waarin politieagenten op bandieten jagen. Wanneer zijn vader in slaap valt en Jack Jack een wasbeer opmerkt, denkt hij dat het ‘gemaskerde’ dier een boef is. Hij achtervolgt de crimineel door de tuin en demonstreert heel wat van zijn verschillende superkrachten.

Bijna alle originele stemacteurs zijn opnieuw van de partij: Craig T. Nelson (Bob), Holly Hunter (Helen), Sarah Vowell (Violet) en Samuel L. Jackson (Frozone). Alleen de kindacteur die Dash vertolkte, is inmiddels te oud en wordt vervangen door nieuwkomer Huck Milner. Brad Bird leent uiteraard weer zijn keelgeluid aan Edna.

In Amerika wordt The Incredibles 2 op 15 juni 2018 in de bios verwacht.

Modewereld eert ontwerper Edna Mode

Opfrisser: het einde van The Incredibles (2004)

(Via ComingSoon)

Geplaatst door onder Films