28/06/2017

Voorproefje van tekenfilm Little Vampire

Er wordt al een tijdje gewerkt aan Petit Vampire (Little Vampire), een avondvullende tekenfilm die gebaseerd is op de gelijknamige stripreeks van de Fransman Joann Sfar. Eerder regisseerde hij The Rabbi’s Cat (eveneens gebaseerd op zijn strips) en een van de hoofdstukken uit The Prophet.

Little VampireHet verhaal gaat over een kleine vampier die opgroeit in huis vol spoken en monsters. Al drie eeuwen lang is hij tien jaar oud. Vliegen, in een vleermuis veranderen en mensen in hun nek bijten vindt hij niet langer uitdagend. Om de verveling te doorbreken, besluit hij om naar school te gaan en vrienden te maken. Daar maakt hij kennis met de ondeugende weesjongen Michael. Samen belanden ze in allerlei fantasievolle avonturen, maar hun prille vriendschap wordt op de proef gesteld wanneer Gibbus opduikt. Het angstaanjagende, bovennatuurlijke wezen met een ‘maanhoofd’ (zie poster) wil een einde maken aan het geluk van de levende doden.

Tijdens een ‘work in progress’-presentatie op het animatiefestival in Annecy kwamen regisseur Joann Sfar en producent Antoine Delesvaux iets meer over de film vertellen. Zo is het verhaal deels gebaseerd op het eerste album, maar bevat het filmscript ook heel wat originele elementen. Little Vampire speelt zich af in de jaren tachtig in Cap d’Antibes aan de Middellandse Zee, waar de grootouders van Sfar woonden. Het moet een groots avontuur worden in de stijl van The Goonies, de filmklassieker uit 1985.

Little VampireOpvallend is dat de film eerst met acteurs werd opgenomen, zodat de animators over voldoende referentiemateriaal konden beschikken. In tegenstelling tot de vrij letterlijke adaptatie van The Rabbi’s Cat werd er voor Little Vampire meer afgeweken van de tekenstijl uit de strips, zodat de 2D-animators meer vrijheid kregen. De crew is opvallend kleiner (80 in plaats van 180 mensen), maar er werd – en wordt – veel langer aan gewerkt (ongeveer vier jaar). Voor een trailer is het nog te vroeg, maar in dit bericht vind je alvast de eerste plaatjes.

Little Vampire is een samenwerking tussen Autochenille Production (Frankrijk) en Panache Productions (België). Zo wordt een deel van de animatie in Brussel gemaakt bij de studio Enclume Animation. De film heeft een budget van bijna acht miljoen euro en wordt verdeeld en verkocht door de Franse coproducent StudioCanal.

Het afgewerkte resultaat wordt eind 2018 op het witte doek verwacht.

Afbeeldingen uit Little Vampire (Petit Vampire)

(Via CloneWeb en Le Film Français)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, België, Films