15/06/2017

Nieuwe beelden uit animatiefilm Ferdinand

Regisseur Carlos Saldanha, die voor Blue Sky de eerste drie Ice Age-delen en twee Rio-films inblikte, werkt momenteel voor de animatiestudio aan een nieuwe animatiefilm over een bekende stier.

Poster FerdinandAan de basis ligt The Story of Ferdinand, een klassiek kinderboek uit 1936 dat geschreven werd door Munro Leaf. Het boek verscheen negen maanden voor de Spaanse Burgeroorlog losbarstte. Vanwege het gevoelige, pacifistische thema – over een stier die liever van de natuur geniet dan te vechten – werd het boek toen in verschillende landen verboden.

De animatiefilm speelt zich af in Spanje en draait om Ferdinand, een gigantische stier met een groot hart. Hij wordt ontvoerd door enkele mensen die ervan uitgaan dat hij een gevaarlijk beest is. Ferdinand wordt klaargestoomd voor de arena, maar de vredelievende stier wil eigenlijk helemaal niet vechten en is vastbesloten om terug te keren naar zijn thuis en zijn familie. Samen met een groepje dieren – waaronder drie maffe egels en een gekke geit – plant hij een avontuurlijke ontsnapping…

Onderaan in dit bericht vind je de tweede trailer die uitpakt met nieuwe beelden uit de animatiefilm. In de video is te zien hoe Ferdinand opgroeit in een warm gezin, maar per ongeluk als een woest beest wordt beschouwd en vervolgens wordt opgesloten.

In Nederland verschijnt de animatiefilm vanaf 20 december 2017 in de bios.

Tweede trailer voor Ferdinand

Geplaatst door onder Films, Trailers