12/06/2017

Actievolle trailer voor Mutafukaz

Ankama is een multimediabedrijf uit Frankrijk dat betrokken is bij games, strips en animaties. In 2016 bracht het voor het eerst een avondvullende tekenfilm uit (DOFUS – Book I: Julith). Later dit jaar verschijnt het tweede, langverwachte project: Mutafukaz.

Poster MutafukazAan de basis ligt de gelijknamige stripreeks van de Franse illustrator Run, het alter ego van Guillaume Renard. Hij schreef ook het script en regisseerde de film samen met Shojiro Nishimi (Tekkonkinkreet, Batman: Gotham Knight). De handgetekende animatie werd gemaakt in Frankrijk bij Ankama Animations en in Japan bij Studio 4°C.

Het verhaal volgt de jonge pizzakoerier Angelino. Hij is een van de vele nietsnutten uit Dark Meat City en woont in een schrale, gekraakte hotelkamer vol kakkerlakken. Alles verandert wanneer hij met zijn scooter betrokken raakt bij een ongeval. Sindsdien lijdt hij aan angstaanjagende hallucinaties, al zijn die misschien realistischer dan hij eerst zelf gelooft. Overal waar hij gaat, lijkt hij steeds dezelfde jonge vrouw te zien en wordt hij achtervolgd door mysterieuze mannen in het zwart. Samen met zijn vrienden Vinz (het levende skelet met de brandende schedel) en Willy (de bange vleermuis met de beugel) gaat Angelino op zoek naar de waarheid over zijn bijzondere afkomst.

Onderaan in dit bericht vind je de eerste trailer, die duidelijk bevestigt dat Mutafukaz niet bedoeld is voor jonge kijkers. Gewelddadige gangbangers (bendeleden), ruige luchadores (gemaskerde worstelaars) en geheimzinnige overheidsdiensten zijn slechts enkele van de volwassen ingrediënten uit de actievolle film waarin het bloed rijkelijk over de straatstenen vloeit.

Mutafukaz beleeft zijn wereldpremière deze week op het beroemde animatiefestival in Annecy. Nadien zal de film op allerlei andere festivals vertoond worden. Een bioscooprelease wordt pas in 2018 verwacht, al is er op dit moment nog geen informatie over een distributeur voor de lage landen.

Eerste trailer voor Mutafukaz

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films, Trailers