09/06/2017

Verse beelden uit Mary and the Witch’s Flower

In 2015 hebben een groep Studio Ghibli-veteranen Studio Ponoc opgericht omdat er bij Ghibli geen avondvullende tekenfilms meer werden gemaakt. Het eerste project waarmee de Japanse studio nu naar buiten komt, is Mary and the Witch’s Flower.

Poster Mary and the Witch’s FlowerDe animatiefilm wordt geregisseerd door Hiromasa Yonebayashi (Arrietty, When Marnie Was There), die het script samen schreef met Riko Sakaguchi (The Tale of the Princess Kaguya). Aan de basis ligt The Little Broomstick, een kinderboek van de Britse schrijfster Mary Stewart.

Het verhaal volgt Mary, een meisje dat door de kat Tib naar een bos wordt gelokt. Daar vindt ze een vreemde bloem en een kleine bezemsteel die kan vliegen. Voor de jonge meid het goed en wel beseft, wordt ze naar een prestigieuze school voor heksen gevlogen. Wanneer ze een verzameling misvormde en gemuteerde dieren in kooien aantreft en ontdekt dat er vreselijke experimenten plaatsvinden, raakt ze in een spannend avontuur verzeild.

Ter promotie van de film, die in Japan op 8 juli 2017 in de bioscoop verschijnt, werd zopas een derde trailer gedeeld met nieuwe beelden uit het fantasievolle avontuur. Qua stijl leunt de film erg dicht bij het werk van Ghilbi aan. De distributierechten worden verhandeld door het Britse Altitude Film Sales. Een releasedatum voor de lage landen is nog niet bekend.

Derde trailer voor Mary and The Witch’s Flower

Geplaatst door onder Films, Trailers