03/06/2017

Verfilming The Witch Boy in ontwikkeling

Fox Animation, het moederbedrijf achter animatiestudio Blue Sky (Ice Age, Rio, Epic, The Peanuts Movie), is allerlei nieuwe projecten aan het ontwikkelen. Na The Care and Feeding of a Pet Black Hole eerder deze week, heeft de studio nu ook een optie genomen op The Witch Boy.

Cover The Witch Boy - Molly OstertagDat is een gloednieuwe graphic novel van de Amerikaanse illustratrice Molly Ostertag. Als designer werkte ze mee aan Star vs. the Forces of Evil, een tekenfilmserie van Walt Disney. Daarnaast illustreerde ze Shattered Warrior, een graphic novel van Sharon Shinn, en tekent ze nog steeds aan Strong Female Protagonist, een online stripserie die ze met schrijver Brennan Lee Mulligan maakt. The Witch Boy is het eerste soloproject van de 25-jarige Ostertag.

Het verhaal draait om Aster, een dertienjarige jongen uit een familie waarin iedereen geboren wordt met magie: meisjes worden opgeleid tot heksen en jongens tot shapeshifters. Wie zich niet aan de traditie houdt, wordt verbannen. Maar Aster, die nog steeds niet van gedaante veranderde, is veel meer geboeid door hekserij en volgt stiekem de toverlessen van de meisjes.

Wanneer een mysterieus gevaar de shapeshifters bedreigt en een van de jongens verdwijnt, weet Aster dat hij kan helpen… maar alleen als heks. Samen met het dappere meisje Charlie, een buitenbeentje uit het niet-magische deel van het dorp, probeert Aster zijn toverspreuken te verbeteren om zijn familie te redden. Als hij tenminste de moed vindt om zichzelf te zijn en de eeuwenoude regels durft te overtreden…

The Witch Boy wordt in Amerika uitgegeven door Scholastic en verschijnt er op 31 oktober 2017 in de winkels. Een releasedatum voor de geanimeerde adaptatie is nog niet bekend.

Preview van graphic novel The Witch Boy

(Via THR)

Geplaatst door onder Films