10/06/2017

Meer bekende namen voor The Willoughbys

In Canada wordt bij Bron Studios gewerkt aan een geanimeerde verfilming van The Willoughbys. Dat is een komisch kinderboek van de bekroonde, Amerikaanse schrijfster Lois Lowry (The Giver).

Teaserposter The WilloughbysThe Willoughbys wordt geschreven en geregisseerd door Kris Pearn, de regisseur van Cloudy with a Chance of Meatballs 2 en storyboard artist van The Pirates! Band of Misfits, Hotel Transylvania en Arthur Christmas. Hij wordt bijgestaan door coregisseur Cory Evans, die als animator meewerkte aan Joseph: King of Dreams.

Het verhaal draait om de vier kinderen van het ietwat ouderwetse Willoughby-gezin: de bazige, oudste jongen Tim, het bedeesde zusje Jane en de identieke tweeling Barnaby A en Barnaby B. Wanneer ze door hun egoïstische ouders in de steek worden gelaten, belanden ze in een spannend avontuur in de moderne wereld. Onderweg maken ze kennis met een kat, een baby die voor hun deur te vondeling werd gelegd, een lieve kinderoppas en een rijke snoepfabrikant.

Volgens regisseur Pearn is het verhaal geïnspireerd door speelfilms uit zijn jeugd: klassiekers uit de jaren tachtig, zoals The Goonies en Stand by Me. Maar in plaats van kinderen die weglopen, zorgen ze er in dit geval voor dat het hun verschrikkelijke ouders zijn die vluchten.

Artwork The WilloughbysDe film wordt met computeranimatie gemaakt, maar omdat de makers niet over hetzelfde gigantische budget beschikken als Pixar en DreamWorks, zijn ze op zoek naar een eigen stijl – die naar verluidt dichter aanleunt bij een stop-motionfilm. Qua look worden The Pearce Sisters en Elf: Buddy’s Musical Christmas als inspiratie genoemd. De ontwerpen worden verzorgd door Pete Oswald (production designer The Angry Birds Movie), Craig Kellman (character designer Trolls, Hotel Transylvania 2) en Kyle McQueen (art director Sausage Party).

Een aantal bekende acteurs zullen hun stem lenen aan de film, zoals Maya Rudolph (Nanny), Terry Crews (Commandor Melanoff, de baas van een snoepfabriek), Martin Short (vader Willoughby), Jane Krakowski (moeder Willoughby) en Sean Cullen (tweeling Barnaby A en B). Eerder raakte bekend dat Ricky Gervais de rol van de verteller (een kat) op zich neemt.

Artwork The WilloughbysMomenteel is de preproductie aan de gang; er wordt onder meer gewerkt aan de modelling, previsualization, animatie, rig development en de look van de film. Een releasedatum voor The Willoughbys is nog niet bekend. Bij de Canadese studio wordt eveneens gewerkt aan de geanimeerde superheldenfilm Henchmen, die als eerste in de bioscoop zou moeten verschijnen.

(Via AWN en CB)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films