23/06/2017

Sony werkt aan drie nieuwe komedies

Bij Sony Pictures Animation (SPA), de studio achter Hotel Transylvania en Cloudy with a Chance of Meatballs, wordt druk gewerkt aan de volgende potentiële hits. Flops zoals de recente Smurfenfilm hoopt de studio in de toekomst te vermijden.

Poster Smurfs: The Lost VillageOp een keynote op het animatiefestival in Annecy sprak topvrouw Kristine Belson onder meer over de teleurstellende release van Smurfs: The Lost Village. Die animatiefilm bracht wereldwijd amper 173 miljoen euro op in de bioscoop, terwijl The Smurfs (2011) ruim 504 miljoen euro in het laatje bracht. De veel minder bekende concurrent The Boss Baby, die een week eerder verscheen, wist wél 438 miljoen op te halen. Volgens Belson onderschatte Sony het succes van de DreamWorks-film, maar toen de studio de bui zag hangen, was het al te laat. Als het de releasedatum wilde veranderen, had Sony enorme boetes moeten betalen aan de partners die mee voor de promotie zorgden.

Tijdens de presentatie onthulde Belson de allereerste details van drie nieuwe animatiefilms. Het gaat om projecten van veelbelovende nieuwkomers die nog niet eerder een avondvullende film hebben geregisseerd:

Michael Rianda, die een handvol afleveringen schreef van Disneys populaire tekenfilmserie Gravity Falls en ook enkele personages insprak, werkt als regisseur aan een semiautobiografische komedie. Het verhaal gaat over een familie die een road trip maakt (dat stuk is echt) tijdens de opstand van de robots.

Jon Saunders, een regisseur uit de commerciële sector die verschillende reclamefilms en cinematics voor games inblikte, plant zijn debuut met een verhaal over de prehistorische oorsprong van de band tussen een man en een hond. “Het beste liefdesverhaal in de geschiedenis van onze planeet”, aldus Belson. Non-verbale humor staat centraal, want de hond kan uiteraard niet spreken.

Shannon Tindle, die het verhaal bedacht van Kubo and the Two Strings en als character designer meewerkte aan Coraline en de serie Foster’s Home for Imaginary Friends, broedt op een komedie over een miljardair die gedwongen wordt om zelf op te groeien wanneer hij de weeskinderen van zijn voormalige rivaal moet opvoeden. Het resultaat wordt een mix van actie en ontroering.

De drie films zouden in 2020 of 2021 op het witte doek verschijnen. Hoewel de animatiefilms erg divers zijn, zijn de makers dat niet: het trio bestaat uit allemaal blanke mannen. Volgens Belson is dat echter een belangrijk verbeterpunt waar de studio hard aan werkt.

Logo MedusaAchter de schermen wordt nog steeds gewerkt aan een fantasievol avontuur over een Griekse monsterjager die verandert in een Gorgon: het meest opgejaagde monster. Eén van de bekendste Gorgonen was Medusa, dat ook een tijdlang de werktitel van de animatiefilm was. Net zoals Wicked of Maleficent wordt het verhaal verteld uit het standpunt van de slechterik. Benj Pasek en Justin Paul (songwriters van City of Stars uit Oscarwinnaar La La Land) werken mee aan de muziek.

Daarnaast is Vivo in ontwikkeling, een verhaal over de magie van muziek. De animatiefilm volgt de avontuurlijke reis van een kapucijnaap met een passie voor muziek. Hij waagt zich aan de gevaarlijke tocht van Havana naar Miami om zijn droom te verwezenlijken. Elf liedjes zijn geschreven door componist Lin-Manuel Miranda (Moana). De regisseur is Kirk DeMicco (The Croods).

In 2019 brengt SPA geen eigen animatiefilm uit. Op de agenda staat wel een vervolg op The Angry Birds Movie, maar die film wordt door Sony Pictures Imageworks geanimeerd. Daarnaast zou de studio dat jaar ook een film van een onafhankelijke studio uitbrengen, maar details worden nog niet bekendgemaakt voor de deal rond is.

Sausage PartyEr wordt ook nagedacht over ‘R-rated’ animatiefilms bedoeld voor volwassenen. Geïnspireerd door het succes van Sausage Party zijn er onder de noemer Alt Content Slate verschillende ‘grensverleggende’ projecten in ontwikkeling die gemaakt worden met een kleiner budget voor een ouder publiek. Die films worden in principe voor digitale distributie gemaakt, maar zouden ook op het kleine of grote scherm kunnen verschijnen.

Dit jaar verschijnen The Emoji Movie en The Star in de bioscoop. Eerder aangekondigde animatiefilms die in de pijplijn zitten, zijn Hotel Transylvania 3 (zomer 2018), Spider-Man (winter 2018) en Vivo (winter 2020).

(Via THR en Variety)

Geplaatst door onder Films