01/06/2017

Fox plant The Care and Feeding of a Pet Black Hole

Er zit een nieuwe adaptatie in de pijplijn bij Fox Animation, het moederbedrijf achter animatiestudio Blue Sky (Ice Age, Rio, Epic, The Peanuts Movie). Het gaat om de verfilming van het boek The Care and Feeding of a Pet Black Hole.

Boekcover The Care and Feeding of a Pet Black HoleDe jeugdroman draait om het elfjarige meisje Stella Rodriguez. Wanneer ze aanklopt bij NASA met een eigen opname voor op de Voyager Golden Record (een plaat met boodschappen bedoeld voor buitenaards leven), gebeurt er iets onverwachts: een zwart gat volgt haar naar huis.

Larry – zoals ze het gat noemt – slokt alles op wat hij aanraakt. Dat is soms lastig, maar soms ook erg handig. De lelijke truien die haar tante maakte, de stinkende hamster waarvoor ze moet zorgen, en vooral de pijnlijke herinneringen aan haar overleden vader verdwijnen allemaal in een oogwenk.

Wanneer Larry de hond verzwelgt, besluit Stella om het arme dier te redden. Ze bindt enkele lakens vast aan het bad om in het zwarte gat af te dalen, maar de hele kuip – inclusief haar broertje dat erin zat – wordt opgezogen. Stella beseft dat ze zich te veel laat verteren door haar verdriet en probeert haar weg terug te vinden.

The Care and Feeding of a Pet Black Hole, dat pas in september 2017 wordt uitgegeven, is geschreven door Michelle Cuevas. Op een originele en grappige manier vertelt de Amerikaanse schrijfster een verhaal over een jonge meid die haar rouwgevoelens een plaats moet geven. Matt Reeves, regisseur van Dawn of the Planet of the Apes en Cloverfield, zou de film produceren via zijn studio 6th & Idaho. Een releasedatum voor de nieuwe film is er nog niet.

In 2015 nam Fox ook al een optie op Confessions of an Imaginary Friend: A Memoir by Jacques Papier, een ander jeugdboek van Cuevas. Het is niet bekend of dat project, over een ingebeeld vriendje dat niet weet dat hij verzonnen is, nog steeds in ontwikkeling is.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films