13/06/2017

Blue Dream Studios verfilmt Pet Robots

Deze week pakt het animatiefestival van Annecy uit met de première van Animal Crackers, de eerste avondvullende animatiefilm van Blue Dream Studios. Achter de schermen is de Spaanse studio al begonnen met de voorbereiding van een tweede film: Pet Robots.

Teaserposter Pet RobotsAan de basis ligt de gelijknamige graphic novel die Scott Christian Sava elf jaar geleden voor zijn zoontjes schreef. Het verhaal van de film draait om Jake, een jongen die in de Rooty Tooty Toy Company toevallig enkele bijzondere robots ontdekt. Ze zijn uitgevonden door Vandenburger Meisterburger, een speelgoedmaker die hoopt dat de revolutionaire minimachines zijn fabriek kunnen redden van een overname door zijn rivaal Ignatius Le Faussaire.

Wanneer vier prototypes een band smeden met Jake en uit de fabriek ontsnappen om hem naar huis te volgen, belandt de jongen met de kleine robots in een chaotisch avontuur. Ze ontdekken dat Ignatius stiekem in een geheime onderwaterbasis aan een eigen robotleger werkt om de wereld te veroveren. Jake en de Pet Robots moeten samenwerken met zijn overbeschermende zus Michelle en de norse Meisterburger om de mensheid te redden.

In 2008 toonde Disney al interesse in de geanimeerde adaptatie, maar het project kwam nooit voorbij de ontwikkelingsfase. Ook toen Pet Robots later in de schoot van Fox belandde, raakte het niet uit de zogenaamde development hell. Daarom gaat Blue Dream nu maar zelf aan de slag met de adaptatie. Voor de productie zal de studio grotendeels een beroep doen op het team dat al verzameld werd voor Animal Crackers.

Artwork Pet Robots (Carter Goodrich)Scott Christian Sava zal Pet Robots zelf regisseren met Jamie Thomason (producent van Animal Crackers) en Jaime Maestro (korte film The Smoke Seller). Het script schreef Sava met de hulp van met David Wise (tv-serie Teenage Mutant Ninja Turtles) en nieuwkomer Audry Taylor. De preproductie is alvast begonnen bij Blue Dream; de personages (zie concept art) worden ontworpen door Carter Goodrich (The Croods, Despicable Me, Ratatouille) en het design wordt verzorgd door art director Armand Serrano (Zootopia, Big Hero 6, Hotel Transylvania).

Onderaan in dit bericht vind je een ‘proof of concept’-animatie die gemaakt werd om het project te pitchen. De video is wel al enkele jaren oud en dus mogelijk niet langer 100% representatief voor de huidige look.

Voorproefje van Pet Robots

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films, Trailers