27/06/2017

Base FX maakt animatiefilm Wish Dragon

In de internationale wereld van de visual effects is Base FX geen onbekende. De Chinese studio werkte mee aan dure liveactionfilms uit Hollywood zoals Captain America: Civil War, Teenage Mutant Ninja Turtles, Star Trek, The Great Wall en Transformers: Age of Extinction.

Artwork Wish DragonDankzij een samenwerking met Lucasfilm en Industrial Light & Magic leverde Base FX ook visuele effecten voor kaskrakers zoals Star Wars: The Force Awakens en Jurassic World. Daarnaast had de studio een hand in bekroonde tv-series zoals Boardwalk Empire, Black Sails, True Detective en The Pacific.

Sinds de oprichting in 2006 werd aan meer dan 150 films gewerkt. Ondertussen heeft Base FX drie studio’s in China en een kantoor in Los Angeles. Na al die jaren van opdrachtwerk koestert de studio veel ambitie om eigen animatiefilms creëren. Het eerste project wordt Wish Dragon: een Chinese interpretatie van Aladdin, maar dan met een eigentijdse insteek. In de film maakt een jongen kennis met een magische draak die hij als enige kan zien, wat uiteraard voor grappige situaties zal zorgen.

De film wordt het regiedebuut van de Amerikaan Chris Appelhans, die het verhaal verzon en ook het script schreef. Als visual development artist en designer werkte hij mee aan animatiefilms zoals Puss in Boots, The Princess and the Frog, Fantastic Mr. Fox, Coraline en Monster House. Producent van de film is Aron Warner (The Book of Life, Free Birds en vier Shrek-films)

Het verhaal draait om Din, een jonge man die door zijn alleenstaande moeder werd opgevoed. Op een dag vindt hij een jade theepot waarin Long zit, een magische draak die hem drie wensen belooft. Hoewel hij eeuwenoud is, heeft Long geen goed wereldbeeld. Hij weet niet hoe de huidige samenleving in elkaar zit en vindt goud het enige waardevolle.

Artwork Wish DragonWanneer Din per ongeluk zijn eerste wens gebruikt om een kungfumeester te worden, besluit hij om zijn overige wensen te gebruiken om opnieuw een goede band te creëren met zijn soulmate Li Na, die zijn beste vriendin was toen ze kinderen waren. Long snapt niet dat Din zo zorgvuldig met zijn wensen omgaat. Volgens de traditie moeten alle wensdraken tien meesters dienen voor ze mogen terugkeren naar de wereld van de geesten. Din is zijn tiende meester, dus wil Long dat hij zo snel mogelijk alle wensen opgebruikt.

In tegenstelling tot andere ambitieuze animatiefilms uit Azië wordt dit geen coproductie met Amerika. Het storyboarden gebeurt weliswaar in Los Angeles, maar de volledige financiering komt uit China, waar alle animatie geproduceerd wordt. De bedoeling is evenwel om een animatiefilm te maken die zowel een oosters als westers publiek aanspreekt.

Artwork Wish DragonHet team van Base FX is erg divers: de helft komt uit China, de andere helft bestaat uit expats uit allerlei verschillende landen. Om ervoor te zorgen dat het buitenlandse deel een goed idee heeft van de plaatselijke gebruiken, werden de animators naar Shanghai gestuurd om van alle streetfoodkraampjes te eten en verliefd te worden op de lokale bevolking, zo werd onlangs gegrapt tijdens een ‘work in progress’-presentatie op het animatiefestival in Annecy.

Die diversiteit werd ook duidelijk bij cultureel verschillende interpretaties. Wat de Amerikanen als een strenge moeder beschouwden, was voor de Chinezen een erg lieve dame. En een klein appartement was minstens vier keer te groot naar lokale normen. Met de hulp van de vele medewerkers met Chinese roots wil de studio een authentieke film neerzetten. In dit bericht vind je alvast de allereerste, knappe stukjes artwork.

Wish Dragon wordt in de zomer van 2019 op het witte doek verwacht.

Artwork voor Wish Dragon (klik voor hogere resolutie)

(Via Variety, beeldmateriaal via AWN)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films