20/06/2017

Brown Bag Films maakt Angela’s Christmas

Bij Brown Bag Films, de Ierse animatiestudio achter succesvolle series zoals Doc McStuffins en Octonauts, wordt gewerkt aan de geanimeerde verfilming van Angela’s Ashes. Dat is het bekroonde boek waarmee de Iers-Amerikaanse schrijver Frank McCourt in 1997 een Pulitzerprijs in de wacht sleepte.

De as van mijn moeder - Frank McCourtAngela’s Ashes (in het Nederlands door Prometheus uitgegeven als De as van mijn moeder) bevat heel wat ontroerende, autobiografische elementen uit de jeugd van de auteur, die opgroeide in een arm gezin in Ierland in de jaren 30 en 40. Ondanks vele pijnlijke herinneringen die in het boek aan bod kwamen (zoals kindersterfte, werkloosheid en alcoholverslaving), werd het verhaal met de nodige humor en charme verteld.

Aangezien de studio bekend is voor zijn familievriendelijke producties, worden de bitterste ingrediënten (zoals Franks moeder die een seksuele relatie met haar neef onderhoudt om voor haar kinderen te kunnen zorgen) wellicht wat getemperd of verdoezeld. In 1999 werd al een speelfilm (live action) van het boek gemaakt. De afbeelding onderaan in dit bericht werpt alvast een eerste blik op de nieuwe computeranimatie.

In het persbericht wordt de half uur lange tv-special omschreven als “een grappig, hartverwarmend en aangrijpend verhaal over de kracht van familie en het onschuldige verlangen van een kind om ervoor te zorgen dat iedereen veilig, warm en geliefd is met Kerstmis.”

Angela's ChristmasDe film wordt geregisseerd door Damien O’Connor, die het script samen schreef met Will Collins (Wolfwalkers, Song of the Sea). De weduwe van de auteur, Ellen McCourt, werkt mee als uitvoerend producent. Zijn broer, acteur Malachy McCourt, leent zijn stem aan de verteller. Actrices Lucy O’Connell (Song of the Sea) en Ruth Negga (Loving) spreken respectievelijk de rol van Angela en haar moeder in.

Momenteel draait de productie van de computergeanimeerde film op volle toeren. Begin november 2017 moet alles afgewerkt zijn, zodat Angela’s Christmas op tijd klaar is voor de kerstperiode.

(Via IFTN)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films