17/06/2017

101 Dalmatian Street verschijnt in 2018

Heel wat bekende tekenfilms en series van Walt Disney worden nieuw leven ingeblazen. Na Mickey Mouse, The 7D (over de dwergen uit Sneeuwwitje) en DuckTales (dat later dit jaar verschijnt), komt een nieuwe reeks gebaseerd op One Hundred and One Dalmatians.

101 Dalmatians (1961)Het succes van Disneys originele tekenfilm uit 1961 zorgde voor heel wat nieuwe verhalen over de zwart-witte honden. Er verschenen twee liveactionfilms (101 Dalmatians in 1996, gevolgd door 102 Dalmatians in 2000), een geanimeerd vervolg dat meteen op dvd uitkwam (101 Dalmatians II: Patch’s London Adventure in 2003) en ruim zestig afleveringen voor het kleine scherm (101 Dalmatians: The Series in 1997).

Achter de schermen is wéér een nieuwe liveactionfilm in de maak (naar verluidt met Cruella als centrale figuur, à la de recente film Maleficent), maar ondertussen wordt eveneens gewerkt aan 101 Dalmatian Street, een nieuwe animatieserie die geïnspireerd is op de oude tekenfilm en het gelijknamige boek van Dodie Smith dat aan de basis lag.

De avonturen spelen zich af in het hedendaagse Londen van de 21e eeuw en draaien om de belevenissen van Dylan en Dolly, de oudste kinderen van Doug en Delilah. Ze hebben 97 jongere broertjes en zusjes van wie de naam ook allemaal met een D begint. Het spreekt voor zich dat de chaotische puppy’s hun huis in Dalmatian Street steeds op stelten zetten.

101 Dalmatian StreetHet plaatje in dit bericht geeft alvast een allereerste voorproefje van de modernere look van de gevlekte viervoeters. 101 Dalmatian Street wordt geschreven door Maria O’Loughlin (Zack and Quack) en geregisseerd door Miklos Weigert (storyboard artist The Amazing World of Gumball). De ontwikkeling gebeurt in Londen door Disney in samenwerking met Passion Animation Studios (bekend van de vele Gorillaz-videoclips en korte animatiefilms zoals Pear Cider and Cigarettes en Pearl). Aan de basis van de serie ligt een pitch van Anttu Harlin en Joonas Utti, de twee oprichters van de Finse studio Gigglebug Entertainment.

De animatieserie bestaat uit 48 afleveringen van 11 minuten en twee specials van 22 minuten. Het resultaat wordt wereldwijd op Disney Channel verwacht in de herfst van 2018.

(Via Kidscreen)

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Series