04/06/2017

Eerste teaser voor boekverfilming 100% Wolf

Op het Filmfestival van Cannes werd onthuld dat er een geanimeerde verfilming komt van 100% Wolf. Dat is een bekroond kinderboek van Jayne Lyons, een Britse schrijfster die in Australië woont en werkt.

Poster 100% Wolf (Studio 100 Film)Het verhaal draait om Freddy Lupin, een dertienjarige jongen uit een nobele familie vol weerwolven. Hij kijkt vol ongeduld uit naar zijn eerste transformatie op de ‘Verborgen Maanlichtbijeenkomst’ van de groep. Wat de beste dag van zijn leven had moeten worden, mondt echter uit in een vernedering. Tot ieders verbazing verandert hij niet in een angstaanjagende weerwolf, maar in een kleine, belachelijke poedel.

Freddy’s zielige gedaanteverandering is een schande voor de stoere weerwolven. Hij wordt uit de roedel gezet en belandt op straat, het begin van een spannend avontuur. Freddy maakt kennis met de slimme straathond Batty en ontdekt dat een weerwolfjager eropuit is om zijn familie en vrienden te doden. Ook al is hij klein, roze, pluizig en – tegen zijn zin – keurig gekapt, toch voelt Freddy zich 100% wolf.

De regie is in handen van Alexs Stadermann, het script wordt verzorgd door Fin Edquist. Beiden werkten respectievelijk als regisseur en schrijver mee aan Maya the Bee Movie en Blinky Bill the Movie. Onderaan in dit bericht vind je een eerste teaser.

In Australië wordt de animatie geproduceerd bij Flying Bark Productions. Hun vaste partner Studio 100 Film zorgt voor de wereldwijde sales. Het resultaat wordt in de lente van 2019 op het witte doek verwacht.

Eerste teaser voor 100% Wolf

(Via AM)

Geplaatst door onder Films, Trailers