15/05/2017

Eerste trailer voor The Little Vampire 3D

Der kleine Vampir (1979), een kinderboek van de Duitse schrijfster Angela Sommer-Bodenburg, was het begin van een wereldwijd succes: een reeks van twintig boeken die in meer dan dertig talen werden uitgegeven, twee tv-series en een film (live action), een musical en verschillende theaterstukken.

Poster The Little Vampire 3DIn het lijstje met de vele adaptaties was een animatiefilm het enige wat nog ontbrak, maar die leegte wordt binnenkort opgevuld met The Little Vampire 3D: een geanimeerde bioscoopfilm die geregisseerd wordt door Richard Claus (die de liveactionfilm maakte) en Karsten Kiilerich.

Het verhaal speelt zich af in Transylvanië en draait om Rudolph, een jonge vampier die kennismaakt met Tony, een menselijke jongen die gefascineerd is door griezelige kastelen, kerkhoven en monsters. Wanneer Rudolphs familie wordt opgejaagd door de enge vampierjager Rookery, belanden de vrienden in een komisch en actievol avontuur. Hun twee sterfelijke en onsterfelijke families zullen ondanks hun vooroordelen met elkaar moeten samenwerken om te overleven.

De animatiefilm is een Europese coproductie van A. Film Production (Denemarken), Comet Film (Duitsland) en First Look (Nederland). Dankzij de financiële steun van het Nederlands Filmfonds werd een deel van de animatie verzorgd in Amsterdam door Storm Post Production. Vroeger legde die studio zich vooral toe op visual effects voor speelfilms, tv-series en commercials, maar met The Little Vampire 3D werd een eerste stap gezet in de wereld van de avondvullende animatiefilms. Daardoor kregen een heleboel 3D-animators van eigen bodem de kans om – al dan niet voor het eerst – mee te werken aan een groot, internationaal project, onder wie Nanda van Dijk, Lewis van der Werf, Rik Schutte, Paulien Bekker en Willem-Jan L. van Rootselaar.

The Little Vampire 3D - Character design Lois van BaarleOok tijdens de preproductie werd Nederlands talent ingeschakeld. Zo werd het production design verzorgd door Edwin Rhemrev, wiens set designs binnenkort ook te zien zijn in Despicable Me 3 en The Grinch. Het character design (zie afbeelding) is dan weer van de hand van Lois van Baarle, die recent meewerkte aan de veelgeprezen PlayStation-game Horizon: Zero Dawn. Concreet betekent dit dat Lois de menselijke en monsterlijke personages ontwierp en Edwin de magische wereld waarin ze ronddwalen.

Het resultaat wordt rond Halloween 2017 in de bioscoop verwacht. Voor de duidelijkheid: The Little Vampire 3D mag niet verward worden met Little Vampire, een Frans-Belgische tekenfilm die momenteel ook in productie is.

Eerste trailer voor The Little Vampire 3D

Geplaatst door onder Eigen bodem, Films, Nederland, Trailers