16/05/2017

Knappe trailer voor The Breadwinner

Cartoon Saloon, de Ierse animatiestudio achter films zoals The Secret of Kells en Song of the Sea, pakt dit jaar uit met de verfilming van The Breadwinner, een boek over een meisje dat zich als jongen moet verkleden om te overleven.

The BreadwinnerDe tekenfilm wordt geregisseerd door Nora Twomey (The Secret of Kells). Aan de basis van The Breadwinner ligt het gelijknamige en bekroonde boek van de Canadese schrijfster Deborah Ellis, die het script schreef met Anita Doron. Een van de uitvoerend producenten is Angelina Jolie, de bekende actrice die verschillende goede doelen in Afghanistan steunt en haar naam wilde lenen aan het project.

Het verhaal speelt zich af in Afghanistan en focust op het harde leven onder het juk van de talibanbeweging. Centraal staat de twaalfjarige meid Parvana. Wanneer haar vader, een intellectueel en de enige kostwinner van het gezin, ten onrechte in de gevangenis wordt opgesloten, moet Parvana zich als jongen verkleden om voor haar moeder en de andere kinderen te zorgen. Samen met haar vriendin Shauzia zet ze alles op het spel om uit te vinden of haar vader nog leeft.

The BreadwinnerVandaag onthulde de studio de eerste trailer. In de onderstaande video is te zien hoe twee verschillende stijlen worden gecombineerd: handgetekende animatie met af en toe stukjes cut-outanimatie voor de verhalen die in de film zelf worden verteld.

The Breadwinner is een coproductie van Cartoon Saloon (Ierland), Aircraft Pictures (Canada) en Mélusine Productions (Luxemburg). Een work in progress wordt deze zomer gepresenteerd op het animatiefestival in Annecy. Het afgewerkte resultaat wordt later dit jaar in de bioscoop verwacht.

Eerste trailer voor The Breadwinner

Geplaatst door onder Films, Trailers