17/05/2017

Teaser voor Nederlandse Agent 327-film

Ruim twee jaar geleden schreven we dat er wordt gewerkt aan een animatiefilm over Agent 327, de James Bond van de lage landen. Deze week zijn nieuwe, veelbelovende beelden opgedoken.

Poster Agent 327: Operation BarbershopZopas is een knap voorproefje verschenen van het ambitieuze project van Blender Animation Studio. Na een heleboel korte films wil de Amsterdam studio voor het eerst een avondvullende animatiefilm maken met behulp van de opensourcesoftware Blender die iedereen gratis kan downloaden. Aan de basis ligt de gelijknamige stripreeks van de Nederlander Martin Lodewijk.

Agent 327: Operation Barbershop werd geregisseerd door Hjalti Hjalmarsson en Colin Levy. De korte film is een proof of concept en dient als een teaser om de stijl, de humor en het beoogde niveau van de avondvullende animatiefilm te demonstreren. Die bevindt zich momenteel nog in de beginfase; het verhaal is in ontwikkeling en er wordt volop gezocht naar voldoende investeerders die de film willen helpen financieren.

Agent 327: Operation BarbershopHoofdpersonage van de film is Hendrik IJzerbroot, die onder de codenaam Agent 327 voor de Nederlandse Geheime Dienst werkt. In de onderstaande video volgt hij een spoor dat hem naar een kapperszaak leidt. Wat hij niet weet, is dat zijn aartsvijand, de internationale spion Boris Kloris, hem stiekem op de hielen zit…

Volgens producent Ton Roosendaal is het de bedoeling om een hoogwaardige computeranimatiefilm in Nederland te produceren die een internationaal publiek kan bereiken. Het budget van het Agent 327-avontuur wordt geschat op 14 miljoen euro. Voor de film zouden tachtig animators en ontwikkelaars worden ingezet.

Meer informatie over het project vind je op de website Agent327.com.

Agent 327: Operation Barbershop

Geplaatst door onder Eigen bodem, Films, Nederland, Trailers