13/05/2017

Sun Creature Studio maakt Prince Ivandoe

Christian Bøving-Andersen en Eva Lee Wallberg, twee Deense animators die het leuke filmpje Ride of Passage maakten en nadien meewerkten aan de succesvolle animatieserie The Amazing World of Gumball, hebben een nieuwe serie bedacht: The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe.

The Heroic Quest of the Valiant Prince IvandoeDe avonturen draaien om prins Ivandoe, een jong hert. Zijn vader, The Mighty Stag, stuurt hem op pad om op zoek te gaan naar de magische, gouden veer van de verschrikkelijke Eagle King. Samen met zijn trouwe schildknaap, een vogeltje dat Bert heet, begint Ivandoe aan een episch en vooral maf avontuur. Hij ontdekt allerlei nieuwe en mysterieuze gebieden in het bos en maakt onderweg kennis met een heleboel vreemde wezens.

The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe bestaat uit 10 afleveringen van 3 minuten en wordt gemaakt voor Cartoon Network EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika). Behalve via de traditionele kijkbuis zal die zender de serie ook online aanbieden in de vorm van een interactief spel, waarbij de kijkers worden aangemoedigd om met Ivandoe en Bert op queeste te gaan. Op die manier kunnen de fans nieuwe afleveringen vrijspelen.

The Heroic Quest of the Valiant Prince IvandoeDe komische serie werd deels gefinancierd door het Deense Public Service Fund. Hoewel de piloot (eerste testaflevering) is gemaakt door Copenhagen Bombay, wordt de animatieserie geproduceerd door Sun Creature. Dat is een jonge studio uit Kopenhagen die enkele jaren geleden het internet veroverde met The Reward, een korte tekenfilm die nadien werd uitgewerkt tot een fantasievolle webserie.

De onderstaande plaatjes komen uit een Russisch voorproefje en onthullen dat Ivandoe – net als Gumball – een mix gebruikt van handgetekende animatie en echte decors. De sets voor die achtergronden werden volgens de makers onder meer gemaakt met takken, stenen en ander goedkoop materiaal uit de tuin.

Het resultaat verschijnt eind 2017 op Cartoon Network.

Preview The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe

The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe

Geplaatst door onder Series