18/05/2017

Asterix-vervolg heet The Secret of the Magic Potion

Er komt een vervolg op Asterix: The Mansions of the Gods (Asterix en de Romeinse Lusthof). Die animatiefilm verscheen in 2014 en was de eerste adaptatie van de beroemde stripreeks die in 3D geanimeerd werd.

Het vervolg heet Asterix: The Secret of the Magic Potion en wordt net als de eerste film geschreven en geregisseerd door het duo Louis Clichy en Alexandre Astier. Anders dan zijn voorganger is het scenario van de nieuwe animatiefilm niet op een specifiek album gebaseerd. Hoewel ze met een origineel verhaal willen uitpakken, zullen de makers uiteraard trouw blijven aan het bekende universum uit de strips van schrijver René Goscinny en tekenaar Albert Uderzo.

Wanneer de oude Panoramix tijdens het plukken van maretak uit een boom valt en zijn benen breekt, beginnen Asterix en zijn beste vriend Obelix aan een avontuur dat hen dwars door Gallië leidt. Ze gaan op zoek naar een jonge druïde die het waard is om het geheim van de magische toverdrank te leren.

Asterix en Obelix: De Romeinse LusthofDe eerste animatiefilm is deels in België gemaakt, maar dat is voor de sequel niet het geval. The Secret of the Magic Potion is een Franse coproductie van SND, M6 en uitgeverij Les Éditions Albert René.

Voor de film wordt de computeranimatie verzorgd door Mikros Image. Die ervaren animatiestudio, met afdelingen in Frankrijk (Parijs) en Canada (Montreal), werkte aan de eerste Asterix-film mee en maakte nadien nog meer knappe animatiefilms zoals Mune en The Little Prince.

Clip: Noem Obelix nooit dik

(Via ScreenDaily)

Geplaatst door onder Films