19/05/2017

Netflix maakt prequelserie van The Dark Crystal

Er wordt gewerkt aan een prequel van The Dark Crystal. Netflix en The Jim Henson Company werken samen aan een reeks die gebaseerd is op het magische universum uit de klassieke poppenfilm uit 1982 die geregisseerd werd door Jim Henson en Frank Oz.

The Dark Crystal (1982)The Dark Crystal: Age of Resistance speelt zich af in de jaren voor de gebeurtenissen uit de fantasievolle avonturenfilm. Het avontuur wordt beschreven als een terugkeer naar de wereld van Thra, die bevolkt wordt door Gelflings (een soort vredelievende elfen die van muziek houden) en Skeksis (gemene, hatelijke wezens). Het persbericht onthult alvast een korte synopsis:

“Wanneer drie Gelflings het afschuwelijke geheim achter de krachten van de Skeksis ontdekken, beginnen ze aan een epische reis om de rebelse strijdmachten aan te wakkeren in een poging de wereld te redden van de ondergang.”

De serie wordt geregisseerd door Louis Leterrier (The Incredible Hulk, Now You See Me) en geproduceerd door Rita Peruggi (Yo Gabba Gabba!, Kermit’s Swamp Years). Hoofdschrijvers zijn Jeffrey Addiss, Will Matthews en Javier Grillo-Marxuach (Lost, The 100). Brian Froud, die als conceptual en creature designer meewerkte aan de originele film, is bij de nieuwe serie betrokken.

Onderaan vind je een eerste teaser met wat artwork en een blik op de animatronics (ingenieuze poppen die op mechanische wijze worden aangestuurd). Om de sfeervolle wereld tot leven te brengen, worden ook computeranimatie en visuele effecten gebruikt. De opnames van de tiendelige serie starten in het najaar van 2017 in het Verenigd Koninkrijk. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de vele fantasievolle en eigenaardige wezens. Een releasedatum is nog niet bekend.

Eerste teaser voor The Dark Crystal: Age of Resistance

Geplaatst door onder Series, Trailers