22/05/2017

Mamoru Hosoda maakt animatiefilm Mirai

In een interview op het Filmfestival van Cannes heeft de bekroonde, Japanse regisseur Mamoru Hosoda de allereerste details onthuld uit Mirai, de nieuwe animatiefilm die hij zelf schreef en ook zal regisseren.

Poster Wolf ChildrenNet zoals zijn vorige creaties bevat de animatiefilm een rode draad. The Girl Who Leapt Through Time ging over jeugd, Summer Wars over familie, Wolf Children over moederschap en The Boy and the Beast over vaderschap. Mirai sluit daarbij aan en draait om de relatie tussen broers en zussen.

Mirai volgt een vierjarige jongen die worstelt met de komst van zijn zusje. Alles verandert echter wanneer er iets magisch gebeurt: een mysterieuze tuin wordt een portaal waarmee hij door de tijd kan reizen. Zo ontmoet hij zijn moeder toen ze nog een kleine meid was, zijn overgrootvader als jonge man en zijn zus als volwassen vrouw. De fantasievolle avonturen zorgen ervoor dat het perspectief van de jongen verandert en helpen hem om een goede, grote broer te worden.

Mamoru Hosoda (Foto: Paul Katzenberger)Het persoonlijke verhaal, over een jongen die de liefde van zijn ouders probeert terug te winnen, is geïnspireerd op de eigen kinderen van Mamoru Hosoda. Bij de geboorte van zijn tweede kind zag hij dat de oudste dacht dat de baby alle aandacht kreeg, waardoor ze erg jaloers werd. De sterke rollen voor vrouwen in zijn films schrijft hij dan weer toe aan zijn echtgenote.

De animatiefilm wordt gemaakt bij Studio Chizu. Mirai is Japans voor ‘toekomst’ en dient voorlopig als werktitel voor het geanimeerde project. Het is niet alleen de naam van het zusje uit de film, maar ook de naam van Hosoda’s eigen dochter.

Als alles volgens schema verloopt, wordt het resultaat in mei 2018 verwacht.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films