27/05/2017

Nieuwe Jetsons-film strikt Conrad Vernon

Nadat Conrad Vernon jarenlang voor DreamWorks allerlei animatiefilms voor kinderen inblikte (Shrek 2, Monsters vs. Aliens, Madagascar 3), regisseerde hij vorig jaar de volwassenen komedie Sausage Party. Zijn nieuwste project wordt echter een terugkeer naar familievriendelijk materiaal.

Sausage PartyVoor Warner Brothers Animation werkt de regisseur aan een nieuwe bioscoopfilm die gebaseerd is op The Jetsons, een klassieke tekenfilmserie van Hanna-Barbera. Tussen 1962 en 1987 verschenen 75 afleveringen, gevolgd door de animatiefilm Jetsons: The Movie in 1990.

The Jetsons speelde zich af in een toekomst vol vliegende wagens, handige uitvindingen en hippe gadgets. De komische avonturen draaiden om vader George Jetson, vrouw Jane, tienerdochter Judy, zoontje Elroy, huishoudrobot Rosie en hond Astro.

Poster Jetsons: The Movie (1990)De studio broedt al enkele jaren op een nieuwe adaptatie voor het witte doek. Het idee om er een liveactionfilm van te maken, is – gelukkig – afgeblazen. Met de komst van regisseur Vernon wordt de ontwikkeling volledig in de geanimeerde richting gestuwd. De laatste versie van het script werd (in 2015) geschreven door Matt Liebermann.

The Jetsons is niet het enige erfgoed van Hanna-Barbera dat Warner Brothers graag nieuw leven wil inblazen. Zo komt er een nieuwe bioscoopfilm over Scooby-Doo (de eerste die volledig met computeranimatie wordt gemaakt) en zou er achter de schermen eveneens gebrainstormd worden over een avondvullend avontuur van de prehistorische familie The Flintstones.

Een releasedatum voor de nieuwe Jetsons-films is nog niet bekend. Onderaan in dit bericht vind je de openingsscène van de originele reeks. Als bonus krijg je er ook de onvermijdelijke parodie van The Simpsons bij.

Oude intro voor tekenfilmserie The Jetsons

(Via THR)

Geplaatst door onder Films