02/05/2017

Animatieserie over Gorillaz in de maak

Gorillaz is een wereldberoemde band die bestaat uit vier geanimeerde leden: 2D, Murdoc, Noodle en Russel. De groep werd in 1998 opgericht door twee Britten: muzikant Damon Albarn (zanger van Blur) en Jamie Hewlett, een illustrator, regisseur en striptekenaar (Tank Girl).

GorillazNa jaren van radiostilte is zopas een nieuw album verschenen (Humanz) en werd een nieuwe tournee aangekondigd die in november 2017 ook Brussel en Amsterdam aandoet. Voor fans van de maffe figuren en hun dito videoclips is er nog meer goed nieuws, want achter de schermen wordt gewerkt aan een animatieserie die gebaseerd is op de band.

Hoewel er op dit moment weinig details bekend zijn, liet Hewlett in interviews met Q Magazine en Exclaim ontglippen dat het gaat om een tiendelige reeks die in 2018 zou verschijnen. Hij zal zelf de eerste en laatste episode regisseren. Alles in zijn eentje proberen te maken zou naar eigen zeggen zijn dood worden. Wat de animatie betreft, blijft hij trouw aan 2D – een stijl die het hart gestolen heeft van de ontwerper.

“Ik vind het een prachtige animatiestijl. Iedereen gebruikt computeranimatie tegenwoordig. Dat is geweldig voor achtergronden, omgevingen en landschappen, maar niet voor personages. Ik ben erg geïnspireerd door het werk van Chuck Jones (een Amerikaanse animator en regisseur die bekend is van de vele Looney Tunes-filmpjes met Bugs Bunny en Daffy Duck). Ik hou van die animatie. Het is kunst”, aldus Hewlett.

GorillazDe Gorillaz-leden worden dus met de hand geanimeerd, maar andere figuren die in de serie opduiken kunnen echte mensen zijn. Bijvoorbeeld artiesten die samen met Gorillaz aan het album werkten of gewoon personen die ze graag in de serie willen. Het resultaat kan een mix worden van 2D, 3D en live action (video- of fotocollages). De onderstaande videoclip voor een recent nummer biedt alvast een voorproefje van de combinatie van verschillende technieken.

Hewlett vertelde dat er ooit plannen waren om een Gorillaz-animatiefilm te maken in samenwerking met DreamWorks Animation (Shrek, Kung Fu Panda). Dat plan draaide echter op niets uit omdat “het idee [voor de film] veel te donker was om een paar honderd miljoen aan uit te geven”. De soms iets te absurde en creepy belevenissen van de Gorillaz pasten ongetwijfeld niet binnen het familievriendelijke concept van de studio.

Recente videoclip: Gorillaz – Saturnz Barz (Spirit House)

(Via CBR en CartoonBrew)

Geplaatst door onder Series, Videoclips