23/05/2017

Duivelse trailers voor Zombillenium

Dit jaar verschijnt Zombillenium: een animatiefilm die gebaseerd is op de gelijknamige strips van Arthur de Pins, een Franse illustrator en animator. De adaptatie van zijn eigen universum schreef en regisseerde hij samen met Alexis Ducord.

Poster ZombilleniumDe stripreeks speelt zich af in Zombillenium, een pretpark vol weerwolven, vampiers, heksen, spoken, mummies en andere angstaanjagende schepsels. Allemaal echte griezels die hun ziel aan de duivel verkocht hebben en in het pretpark moeten werken.

Het verhaal van de film draait om Hector, een menselijke inspecteur die het helse karakter van het park ontdekt en ermee dreigt om het te sluiten. Manager Francis, een vampier, ziet geen andere andere mogelijkheid dan Hector in een monster te veranderen en hem in dienst te nemen. Helaas nemen de bezoekersaantallen af en dreigen een heleboel monsters hun baan (en bestaansreden) te verliezen. Omdat hij zijn dochter nog wil terugzien, zoekt Hector wanhopig naar een manier om Zombillenium open te houden en succesvol te maken – ook als hij daarvoor zelf de grootste attractie moet worden.

Na de eerste clips die vorige week verschenen, is nu ook een uitgebreidere trailer opgedoken. Onderaan vind je zowel de originele, Franse promotievideo als de Engels gedubde video (die een aantal andere fragmenten bevat).

Zombillenium is een Frans-Belgische coproductie van Maybe Movies en Belvision. Het meeste animatiewerk gebeurde op het Franse eiland Réunion bij de studio Pipangaï Production (Adama), maar een deel werd ook verzorgd in Wallonië bij Dreamwall, de studio die ook meewerkte aan de eerste 3D-animatiefilm van Asterix.

Het resultaat is volgende maand te zien op het animatiefestival in Annecy, waar Zombillenium deel uitmaakt van de officiële competitie. In Frankrijk verschijnt de film voor het grote publiek pas vanaf 18 oktober 2017 in de bioscoopzalen, op tijd voor Halloween.

Eerste trailers voor Zombillenium

(Via ScreenDaily en Catsuka)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers