01/05/2017

Disney updatet releasekalender tot 2021

In een strijd om de beste releasedata plannen grote studio’s meer en meer vooruit. Het gebeurt steeds vaker dat films al jaren op voorhand een datum krijgen, terwijl ze amper een afgewerkt script hebben en de animatie nog moet beginnen.

Wreck-It Ralph 2Op het nieuwe schema dat Walt Disney Studios Motion Pictures zopas heeft onthuld, is te zien dat verschillende animatiefilms werden uitgesteld. In dit bericht zetten we de studio’s volgende geanimeerde titels in een handig overzichtje met de Amerikaanse releasedatum.

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2
(21 november 2018)

Schrijver Phil Johnston (Wreck-It Ralph, Zootopia) mag voor het eerst een animatiefilm regisseren. Hij zal veteraan Rich Moore (Futurama, Wreck-It Ralph, Zootopia) assisteren bij de sequel met ’s werelds meest uitleggerige titel. In dit vervolg laat Ralph de ouderwetse speelkasten achter en maakt hij kennis met het wereldwijde web. Oorspronkelijk zou de film op 9 maart verschijnen, maar Ralph 2 neemt nu de oude releasedatum van Gigantic in.

The Lion King (19 juli 2019)

Jon Favreau, de regisseur van de recente remake van The Jungle Book, gaat de klassieke Leeuwenkoning in een nieuw jasje steken. Hoewel de studio het project als een liveactionfilm omschrijft, wordt zo goed als alles met behulp van computeranimatie gemaakt.

Frozen 2 (27 november 2019)

Frozen-regisseurs Chris Buck en Jennifer Lee keren terug naar het winterse stadje Arendelle met een nieuw avontuur voor de zusjes Anna en Elsa, vriend Kristoff, rendier Sven en de levende sneeuwman Olaf.

Gigantic (25 november 2020)

Concept art Gigantic (Walt Disney)Schrijfster Meg LeFauve (Inside Out) maakt haar regiedebuut met Nathan Greno (Tangled). Het duo werkt samen aan een moderne interpretatie van het wereldberoemde sprookje Sjaak en de Bonenstaak. Het verhaal volgt een jonge avonturier die in de verborgen wereld van de reuzen belandt, hoog boven de wolken. Oorspronkelijk zou de film op 21 november 2018 verschijnen, maar daar wordt nu onverwachts twee jaar bijgeteld. Ontdek het eerste artwork.

Het mag duidelijk zijn dat Disney dol is op de maand november, want de studio heeft ook alvast 24 november 2021 gereserveerd voor een animatiefilm waarvan de titel nog niet bekend werd gemaakt.

Ook vermeldenswaardig is dat DisneyToon Studios (bekend van de Tinker Bell– en Planes-films) met een nieuw project uitpakt op 12 april 2019.

De agenda van zusterstudio Pixar blijft ongewijzigd:

Logo The Incredibles 2Cars 3 (16 juni 2017)
Coco (22 november 2017)
The Incredibles 2 (15 juni 2018)
Toy Story 4 (21 juni 2019)
Titelloze Pixar-animatiefilm (13 maart 2020)
Titelloze Pixar-animatiefilm (19 juni 2020)
Titelloze Pixar-animatiefilm (18 juni 2021)

Daarnaast zitten er voor de komende jaren nog allerlei liveactionversies van bekende animatiefilms in de pijplijn, waaronder Aladdin, Mulan, Dumbo, Winnie the Pooh en The Little Mermaid, maar die hebben nog niet allemaal een officiële releasedatum gekregen.

Geplaatst door onder Films