18/05/2017

Eerste clips uit Zombillenium online

De nieuwe animatiefilm Zombillenium is gebaseerd op de gelijknamige strips van Arthur de Pins, een Franse illustrator en animator. De adaptatie van zijn eigen universum schreef en regisseerde hij samen met Alexis Ducord.

ZombilleniumDe stripreeks speelt zich af in Zombillenium, een pretpark vol weerwolven, vampiers, heksen, spoken, mummies en andere angstaanjagende schepsels. Allemaal echte griezels die hun ziel aan de duivel verkocht hebben en in het pretpark moeten werken.

Het verhaal van de film draait om Hector, een mens die het geheim van de monsters ontdekt en ermee dreigt om hun ware aard te onthullen aan de buitenwereld. De manager van het vampierenpark ziet geen andere andere mogelijkheid dan Hector in een monster te veranderen en hem aan te nemen. Om zijn dochter terug te zien, zoekt Hector wanhopig naar een manier om te ontsnappen aan de zombies, weerwolven en andere collega’s – voor hij zelf de grootste attractie van het park wordt.

ZombilleniumOnderaan in dit bericht vind je de eerste fragmenten uit de animatiefilm. In de clips zie je nieuwkomer Hector, een man die recent in een monster is veranderd en wil ontsnappen, en Gretchen, een eigenwijze stagiaire. Zij is de rebelse dochter van Behemoth, de eigenaar van het park.

Zombillenium is een Frans-Belgische coproductie van Maybe Movies en Belvision. Het meeste van de animatie gebeurde op het Franse eiland Réunion bij de studio Pipangaï Production (Adama), maar een deel werd ook verzorgd in Wallonië bij Dreamwall, de studio die ook meewerkte aan de eerste 3D-animatiefilm van Asterix.

Het resultaat is momenteel te zien op het Filmfestival van Cannes en volgende maand op het animatiefestival in Annecy, waar Zombillenium deel uitmaakt van de officiële competitie. In Frankrijk verschijnt de film voor het grote publiek pas vanaf 18 oktober 2017 in de bioscoopzalen, op tijd voor Halloween.

Eerste clips uit animatiefilm Zombillenium

Geplaatst door onder Films, Trailers